Legging

"en je kan er een legging onder dragen..." Ik kijk de verkoopster aan. Ok, met mijn witte benen is zo'n zwart kleedje niet ec...

"en je kan er een legging onder dragen..."

Ik kijk de verkoopster aan. Ok, met mijn witte benen is zo'n zwart kleedje niet echt een zicht, maar een legging? Ik heb de vorige leggingperiode meegemaakt. Ik droeg een legging en een t-shirt met rolkraag en lange mouwen onder een t-shirt met korte mouwen. Jawel, eronder. En ik kreeg commentaar van de moeder van een vriendin: of dit nu mode was? Mijn grootmoeder was toen serieus aan het dementeren en als ik haar ging opzoeken in het rusthuis wist ze nog net wie ik was, maar vooral gaf ze commentaar op mijn pyjamabroek. Het was het jaar dat ik geopereerd was en mijn jeans met geen mogelijkheid rond mijn heupen paste. Mijn legging was het enige kledingstuk dat nog enigszins paste. Dit excuus kan ik nu niet meer gebruiken, ik zou het op mijn leeftijd kunnen steken, maar ik zie evengoed vrouwen van in de vijftig vrolijk rondhossen met een legging, dus hou ik het maar op: ik zie liever panties. Niet van die vleeskleurige waar je voorzichtig moet zijn met nagels en die nooit meer dan twee keer mee gaan. Wel, zo van die veelkleurige of met een dessinske uit de Nederlandse keten. Onze kat vindt die ook leuker als ik haar aanvallen op mijn voeten weet te vermijden, kunnen mijn panties het een tijdje volhouden. Tot ik zelf ergens haper ofzo. En ja, gisteren liep ik rond in training en slobbertrui, maar vandaag ga ik voor een kleedje. Een vrouw, jawel.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Leggings zijn ook niet aan mij besteed. 't Is een mode die waarschijnlijk ook weer snel over zal zijn. Heb nooit leggings gehad, tenzij vroeger voor de turnles, en ik vind ze ook niet prettig om dragen. Neen, geef mij ook maar panties, alhoewel ik die evenmin graag aanheb, maar ze zien er tenminste goed uit, in tegenstelling tot een legging. En als het iets stoerder/comfortabeler mag, gewoon een zwarte jeans onder een kleedje, liever dat dan die leggings...
  Ps: ik zoek tips voor goeie panties, dus, bedoel jij die van de Hema?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niet dat mensen effectief mee doen aan die mode van leggings... het trekt op niets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absoluut hema, prijs-kwaliteit, vaak hebben ze kortingen en altijd veel kleuren en soorten. Soms laat ik me gaan in Veritas maar enkel als ze in korting staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leggings zijn alleen flatterend voor jonge meisjes met maatje 36. Net zoals de jeans met smalle pijpen en alle andere broeken die je tot onder uw borsten kan trekken... Helemaal niets voor mij; geef mij maar lage taille, brede pijpen onderaan, aansluitend aan de heupen. Of een kleedje :-)

  BeantwoordenVerwijderen