Five easy pieces

Deze voorstelling ging in première op Kunstenfestival des Arts en kreeg er laaiend enthousiaste kritieken. Deze week was het eindelijk de be...

Deze voorstelling ging in première op Kunstenfestival des Arts en kreeg er laaiend enthousiaste kritieken. Deze week was het eindelijk de beurt aan Campo Gent. Five easy pieces kreeg ondertussen ook prijzen, en dat trok mij donderdag over de streep. Ik was moe en verkouden en dan zijn mijn twijfels net iets luider. Het is een voorstelling over Dutroux en wordt gespeeld door kinderen.

Easy, lijkt het. Maar meteen ook heel moeilijk om het evenwicht te behouden.

En ik moet zeggen, ondanks mijn twijfel en zekere terughoudendheid heb ik me volledig laten inpakken. De kinderen spelen fantastisch. Via de camera projecties komen ze ook heel goed in beeld en op geen enkel moment komt het overdreven geacteerd of gespeeld over. Het verhaal van Dutroux wordt vanuit verschillende standpunten bekeken. En vooral het wordt gezet in een ruimer verhaal. Deze setting maakt het mogelijk om ook meer luchtige momenten in te lassen, waardoor de andere vermoedelijk harder binnen komen.

Het stuk is een echte aanrader, en wie het gemist heeft in Gent, krijgt nog een kans in januari. Iets zegt me dat die tickets snel gaan gaan. Niet twijfelen, doen!

Five easy pieces van Milou, gezien op donderdag 6 oktober in Campo. Terug in Campo in januari.


You Might Also Like

0 reacties