EYF - Woolly Wormhead

Ik volgde een workshop kitchener stitch bij Woolly Wormhead . Ik had vorig jaar ook al een workshop bij haar gevolgd over meerderingen en m...

Ik volgde een workshop kitchener stitch bij Woolly Wormhead. Ik had vorig jaar ook al een workshop bij haar gevolgd over meerderingen en minderingen en dat was me goed bevallen. Het klinkt wat saai en wat overbodig, maar na zo'n workshop wist ik dat ik nog heel wat te leren had. 

Woolly is een artiest, ze heeft een diploma in de kunsten maar ze is ook bijzonder technisch aangelegd. Ik hou wel van haar stijl. Ze ontwerpt enkel mutsen en je zou kunnen denken dat dit al gauw saai wordt maar ik ben steeds weer verbaasd van de inventieve en originele patronen waar ze mee komt. 

Toen ik het lokaal binnenkwam herkende ze me: "he, jij hebt deze les toch al gevolgd?" Nee, dus. Ik koos trouwens ook bewust voor de beginnersklas en niet voor de gevorderden. Jawel, ze gaf twee workshops kitchener stitch, wat iedereen zegt dat je wel van een youtube filmpje kan leren. En ook dat klopt, je kan het zo wel leren, maar met de uitleg van Woolly heb ik toch een stuk meer zelfvertrouwen. 

Kitchener stitch wordt ook grafting genoemd, via een specifieke techniek kan je stukjes aan elkaar vastzetten. Horatio Kitchener was een Britse oorlogsheld en dankzij zijn techniek konden Britse soldaten hun voeten langer warm houden in de loopgraven. En hoewel kitchener stitch het vaakst gelinkt wordt aan kousen, kan je het eigenlijk voor van alles en nog wat gebruiken. Zij gebruikt het bijvoorbeeld ook in haar mutsen. De techniek is anders of het nu om stockinette (jersey) of gewoon rechts gaat. 

Ik had op voorhand wat van mijn sokken opgespaard, zodat ik meteen kon oefenen. En ik moet zeggen dat ik het toch al een beetje onder de knie krijg, zeker met de handige schema's. We kregen bovendien ook nog twee codes om uit haar patronen te kiezen en ik denk dat ik er ook maar eentje met grafting uit kies.

You Might Also Like

0 reacties