WIPWednesday: deadline 31/3

In mijn enthousiasme had ik me opgegeven voor twee Knit-alongs met deadline einde van de maand. Het einde van de maand nadert en het is nie...

In mijn enthousiasme had ik me opgegeven voor twee Knit-alongs met deadline einde van de maand. Het einde van de maand nadert en het is niet duidelijk of ik de deadline ga halen. Vind ik dat erg? Nee, eigenlijk niet, maar ik wil het wel nog proberen. 

Het eerste patroon is een muts, de craigallian hat van Kate Davies. Het is het eerste patroon dat ze vrij gaf van haar West Highland Way Club en de uitdaging was om tegen het einde van de club met minstens twee van de kleuren van haar nieuwe wol een muts te breien. Er is een wedstrijd aan gekoppeld en het is natuurlijk de ideale manier om ook echt aan de slag te gaan met die wol. 
De club loopt op zijn einde, elke week kon ik genieten van twee mails, één met een nieuw patroon en één met de uitleg en prachtige foto's van een stukje van de West Highland Way. Ik had me ingeschreven voor de club met wol en had dus geen excuus. Het was zoeken naar de juiste combinatie en ik had wat twijfels over de middelste streep, al moet ik zeggen dat de foto hier meer vergevingsgezind is. In realiteit lijkt het contrast me niet zo groot. Ik had het aan de kant gelegd om te twijfelen over de kleur maar heb uiteindelijk verder gedaan.

Het tweede patroon is Year's end van Veera Välimäki, een patroon voor een Finse sokkenclub dat nu ook vrij beschikbaar is geworden. Ik koos voor hedgehog fibres dat ik bij Stephen & Penelope in Amsterdam kocht. Een mooie kleur maar ik vind dat de twist van de draad soms wat te los is waardoor ik moet opletten om alle draadjes mee te hebben
Het was het eerste sokkenpatroon van Veera Välimaki, ondertussen is ook het tweede van de club beschikbaar en dit is geschreven voor tukuwool, niet toevallig de wol waar ik tijdens EYF bij Ysolda een paar strengen in mijn mandje legde. Ik breide aan de sok dit weekend en moest vaststellen dat er toch iets verkeerd gelopen was bij de hiel, ik kon er zo maar even vier à vijf centimeter extra voet in kwijt. Het was met pijn in het hart dat ik het patroon uithaalde, maar ondertussen heb ik een sok die wel rond mijn voet sluit, misschien nog steeds met een beetje overschot, maar ik zwem er alvast niet meer in. Wel een lelijke streep door mijn rekening om de deadline te halen, ach, deelnemen is belangrijker dan winnen zeker?

You Might Also Like

0 reacties