Wij!

In de Vooruit begint dit weekend het cultuurseizoen en weekend kan je maar beter begrijpen als een heel lang weekend. Gisteren ging ik naar ...

In de Vooruit begint dit weekend het cultuurseizoen en weekend kan je maar beter begrijpen als een heel lang weekend. Gisteren ging ik naar Wij van Laura Delron. De voorstelling werd samen gemaakt met Steve Arnouts, maar tijdens het creatieproces werd er voor gekozen dat ze de tekst alleen brengt.

Voorstellingen van Laura Delron worden omschreven als filosofische stand-up. Haar voorstelling Wij gaat over Wij als groep en onze waarden. Er is een kleine Wij en een grote Wij en veel meer kan ik daar niet over zeggen, zonder het te verklappen.

Ze brengt het verhaal op een heel ontwapende en frisse manier, maar durft zich ook wel eens kwaad maken. En terwijl je denkt, dat moet ik onthouden, want dat is een goed idee, heeft ze al weer een ander goed idee formuleert. Het tempo ligt dan ook behoorlijk hoog. Maar er is voldoende afwisseling tussen eens lachen en gewoon heel stil worden.

Er waren gisteren nog plaatsen in de Minard en ook voor vanavond en zaterdag is er nog plaats. Ik zou zeggen, probeer het eens. Het was lang niet slecht.

Wij van Laura Delron, gezien op donderdag 29 september 2016 in de Minard

You Might Also Like

0 reacties