Spring cleaning?

Ik weet niet hoe het komt, maar de sjaal ligt hier al een tijd te wachten op een oplossing. Ik was in de derde tip blijven steken toen de p...

Ik weet niet hoe het komt, maar de sjaal ligt hier al een tijd te wachten op een oplossing. Ik was in de derde tip blijven steken toen de paarse wol op was. Ergens midden in de rij. En ik had al van alles bedacht en ik zou dat dan wel eens doen. 

Maar plots kwam ik het tegen en dacht ik: nee, gewoon met zwart de rij afwerken en afkanten. Het heeft lang genoeg geduurd.  
De sjaal is het ontwerp van Stephen West Mystery KAL, opgezet vorig jaar in het najaar. Het patroon telde vier delen en ik had al beslist dat het vierde deel me minder aansprak, ook omdat ik dat in de bleke kleur zou moeten breien en die wol toch net iets dunner bleek dan de rest.

Het is wel een sjaal waar ik veel nieuwe dingen heb geleerd: een sterrenpatroon

en brioche! Door het feit dat ik dit stuk in blauw-zwart moest doen, dacht ik toch al snel aan een voetbalploeg en besloot ik het stuk wat in te korten, zodat het niet te dominant zou zijn. 
Ook nieuw is de i-cord boord en ik vind die heel geslaagd, een mooie afwerking en toch simpel te realiseren. En in de verte zie je de twee rijen waar ik plots averechts ging breien, wat een eeuwigheid duurde voor ik het gemerkt had. Ach, een eigen interpretatie dan maar?

De sjaal is nu natuurlijk niet zo groot geworden als ik graag gehad had. Maar ik had ook al de instructies niet zo goed gelezen en dk uitgekozen uit mijn wolvoorraad. De sjaal ligt goed op mijn schouders, perfecte lengte en kan ik ook rond mijn nek dragen, weggeduffeld in een winterjas.

Het is ook goed dat die eenzame bollen wol uit mijn voorraad wat weggewerkt zijn. Ik heb me opgegeven voor de Spring KAL waarbij je 10 nieuwe patronen krijgt, gespreid over vier weken. Ik heb nog niks opgezet en moet toegeven dat ik ook al eens met mijn wenkbrauwen heb gefronst. Stephen West kiest vaak voor gedurfde kleuren en combinaties, dus zijn er toch wel patronen waar ik eens de kat uit de boom ga kijken.

Ik ga niet naar de workshop bij Bart&Francis volgend weekend, door de examens, maar ik heb mijn voornemen om de sjaal af te werken voor de workshop alvast wel ingelost.

You Might Also Like

0 reacties