Naaien met een plan?

Het zal wel geen toeval zijn dat twee van mijn favoriete blogs momenteel een reeks hebben over wat is jouw stijl en hoe ziet jouw perfecte k...

Het zal wel geen toeval zijn dat twee van mijn favoriete blogs momenteel een reeks hebben over wat is jouw stijl en hoe ziet jouw perfecte kleerkast er uit. Bij Eléonore, de ontwerpster achter Deer&Doe kreeg haar hele blog een nieuw kleedje: the wearability project.

Bij Coletterie focussen ze eerder op stijl met de bedoeling de ideale kleerkast samen te stellen als een echte wardrobe architect. Een hele hoop dingen om over na te denken. Ik heb niet de ambitie om het hele jaarproject op mijn blog te herhalen, maar misschien toch een paar thema's hier en daar er uithalen.
The Wardrobe Architect
Sinds ik brei en naai heb ik mijn kleerkast zien veranderen, meer kleuren, meer prints. Ik kies vaak voor blauw, rood en groen. Zeker sinds ze in mijn favoriete winkel zich erover verbaasden dat deze me alle drie goed staan, vind ik dit een evidente keuze. Naar het schijnt is het niet zo evident dat zowel blauw als groen je goed staat, maar mijn ogen hebben een beetje van beide. Bij rood moet ik wel eens opletten dat ik mijn gevoelige huid (die ook al eens rood uitslaat) niet te veel in de verf zet. Ik kies meestal voor de meer bordeaux tinten, oranje rood laat ik meestal links liggen. Volgens de seizoensanalyses zou ik voor pastel moeten gaan, maar ik voel me daar niet goed bij. Ik heb een paar roze en purperen kledingstukken, maar die kies ik niet zo vaak uit mijn kleerkast. Vaak hangt de kleur die ik kies toch ook samen met wat die dag gepland staat, wil ik opvallen of toch maar liever op de vlakte blijven? In de winkel kies ik voor effen kleuren. De prints in mijn kleerkast zijn allemaal zelfgemaakte stukken. Verder telt mijn kleerkast bijna geen witte kledingstukken, bijna geen strepen, wel bolletjes in alle groottes en dit zowel bij gekochte als zelfgemaakte kledingstukken. Een zwarte t-shirt met lange mouwen is zowat mijn passepartout voor elke outfit, met een jeans, met een rok. En jullie, wat zijn jullie favoriete kleuren? Vind je die ook in je kleerkast?

You Might Also Like

0 reacties