Er tussen uit

Nee, geen echte vakantie deze zomer, vooral werken met hoop en al een handvol daagjes verlof. Dat vroeg om een compensatie en dus zouden we ...

Nee, geen echte vakantie deze zomer, vooral werken met hoop en al een handvol daagjes verlof. Dat vroeg om een compensatie en dus zouden we er een week samen op uit trekken. In de praktijk vier dagen. Rijsel werd het. Ik ben er al vaker geweest, maar eigenlijk op een enkele keer na is dit de eerste meerdaagse trip. 


We vertrokken na de middag op zaterdag, de vermoeidheid laat zich niet negeren en kwamen toe terwijl de eerste shoppers huiswaarts trokken. Met mijn ogen dicht liep ik naar La Droguerie om vooral te kijken. Kleurtjes in overvloed en zonder project in gedachten is er ook geen last van  keuzestress. Aan de overkant vonden we D'andy, cocktails om de vakantie goed in te zetten. 's Avonds aten we gezellig in Cant'inn. 
Op zondag trokken we naar de markt in Wazemmes. Het was de eerste keer en ik weet niet goed wat ik verwacht had. Ik kan je wel verzekeren dat her vreemd doet als plots de marktkramers luid "het zijn dievegges, let op" beginnen te roepen bij het zien van twee romavrouwen. Veel bedelaars ook en dat was wel even slikken. Ik herinner me Rijsel toch anders. Ook de auto's die op de grote markt en in de winkelstraten rijden is toch wel vreemd opkijken.

We trokken ook naar de markt op Place du Concert. Als je in Wazemmes druiven vindt voor 1 euro kosten die 3 euro op de andere markt. De mensen zien er beter uit en de sfeer is toch anders. Meer zondag op de Kouter... En aan de kleuren zie je dat de herfst begonnen is.


Nadien waagden we ons nog aan het paleis voor schone kunsten, waar ze binnenkort Jan Fabre verwachten. Wij deden het tussen twee voorstellingen in met de grootmeesters van de schilderkunst. Die Vlaamse schilders, ik haal ze er toch uit...


Op maandag zijn de meeste musea gesloten en dus trokken wij naar de citadel. Vergezeld van mooi weer wandelden we met ons tweetjes. We keken diertjes in de gratis zoo.

En aten tapas over de middag. In de namiddag ging ik nog naar de boekenwinkel waar een boek in de etalage mijn aandacht had getrokken.

En voor de zekerheid liep ik ook nog eens de koffieshop binnen. 

We logeerden in Première classe maar zouden het niet meteen aanraden. Het is er nogal lawaaierig, zo wordt de straat 's morgens schoongemaakt en de badkamer is belachelijk klein. Maar niettemin fijne dagen

You Might Also Like

0 reacties