Bijtjes

Het idee zat al lang in mijn hoofd, het lijfje van het retro jurkje uit de Ottobre woman met een zwierige rok. Ik knipte ook redelijk snel d...

Het idee zat al lang in mijn hoofd, het lijfje van het retro jurkje uit de Ottobre woman met een zwierige rok. Ik knipte ook redelijk snel de stukken, voor de zwierige rok, haalde ik "allemaal rokjes" boven maar ik geef toe, het was niet helemaal katholiek. Ik verbreedde vooral de middenstrook, zonder al te veel rekening te houden met de regels van het patroontekenen. 


En toen bleef het liggen. Het stofje komt van bij De Stoffenkamer. Het was puzzelen, maar het is een leuk stofje met die bolletje in verschillende kleuren en lijntjes er tussen. Mijn lief ziet er bijtjes in, ik hou het op bolletjes. Ik dacht aan fronsjes maar Nele van Spiegelstiksels bracht me op andere ideeën. Ze maakte een kleedje voor haar dochter in het mooie kraanvogels stofje. Een stofje dat hier ook ligt met een soortgelijk jurkje in gedachten, voor mezelf. Maar fronsjes en volwassen vrouwen gaan niet goed samen. Dus probeerde ik iets nieuws: doorgestikte plooitjes. Ik haalde het stofje boven op het lange overlock weekend en vond het moeilijk om aan de kant te leggen. De plooitjes kwamen zonder foefelen perfect uit. En het effect is heel leuk, mijn taille ziet er minder pofferig uit dan het zou zijn met de fronsjes. En ik hartje zwierige rokjes.


You Might Also Like

1 reacties

  1. Staat je supergoed! Ik dacht écht: 'Nu heeft ze nog eens een kleedje-uit-de-winkel aan!'

    BeantwoordenVerwijderen