Op de naalden

Rusten gaat voor mij samen met breien, het is een manier om tot rust te komen en zorgt er ook voor dat ik niks anders wil doen. Klinkt wat w...

Rusten gaat voor mij samen met breien, het is een manier om tot rust te komen en zorgt er ook voor dat ik niks anders wil doen. Klinkt wat warrig, maar het is moeilijk uit te leggen. De voorbije periode na de operatie, tijdens mijn ziekteverlof was er volop tijd en stilaan mocht het ook weer wat moeilijker worden.  
Jinkies zijn wanten van Kate Davies, een patroon waarbij je steken afneemt. Ze haalde het patroon uit het boek van Norah Gaughan en ik breide eerder al de bijpassende muts in dezelfde wol. Veris is een muts van Natasja Hornby, ook eentje met steken die je afneemt. Er hoort ook een patroon voor wanten bij, maar ik twijfel nog wat. Ik gebruikte de merino en zijdemohair van Knitting for olive. 
Het laatste op de foto zijn 2-rib sokken op basis van het vanilla sokkenpatroon van Kate Davies. Ik kocht de sok op een breifestival in Porto bij Soc una troca. Het waren twee bobijntjes en je kon ze als tweelingsokken breien. Dan heeft de ene roze tenen en de andere zwarte tenen. Ik heb lang getwijfeld maar uiteindelijk zijn het gelijke kousen geworden. Ze zijn iets langer en daarom wel handig bij hogere schoenen. 
 

You Might Also Like

0 reacties