Laatste breisels van 2022

In de laatste maand van vorig jaar werkte ik twee projecten af. Iets met mijn competitiegeest en de knitmeter waar ik in de vorige post over...

In de laatste maand van vorig jaar werkte ik twee projecten af. Iets met mijn competitiegeest en de knitmeter waar ik in de vorige post over vertelde. Het was geen impulsieve beslissing om  de fernie brae cardigan op te zetten. Via een herinnering op facebook leerde ik dat ik een jaar eerder al eens de wol Ard Thir van Kate Davies eens had geordend. Ik had er gekocht tijdens de Knitting season club bij haar en nadien nog een hele hoop bij de uitverkoop van dit merk bij de Roopoorte in Nazareth. 

Voor de fernie brae cardigan had ik dezelfde basiskleur gekozen, glamaig, een bordeaux kleur met een bruine ondertoon. Voor de accentkleur koos ik voor lichtgrijs. Het breien was een plezier, mooi om te zien hoe die chevron strepen er langzaam in komen en geaccentueerd worden door het lichtgrijs. Het was lang geleden dat ik nog eens naalden van 6mm gebruikte en het was wel wennen, maar het smaakt ook naar meer. Het is zeker leuk om op korte tijd iets af te werken. Ik paste het patroon een beetje aan door het contrasterende boordje er uit te halen en af te werken met een i-cord, wat toch een heel mooie afwerking blijft.  
In de laatste maand van het jaar zijn er op het werk veel evenementen, studiedagen waar ik gewoon als deelnemer kon aanwezig zijn. Ik zocht een eenvoudig breiwerk om in de plenaire sessies te breien. Het werd de rauma sweater. Rauma is een stad in Finland die vorig jaar met kerst een gratis patroon voor een trui uitbracht. Een trui bottom-up gebreid met een prachtige yoke in kleurbreiwerk, maar dat betekent ook dat je lang moet breien voor je aan het leuke gedeelte komt. Ik had de wol Loch Lomond van BC Garn bij Greener Wool uitgekozen en besloot dezelfde kleuren van het patroon te volgen. 


De eerste mouw had ik vorig jaar al gebreid tijdens online vergaderingen en toen was het wat blijven liggen. Het is voor mij ook een echte wintertrui en op een bepaald moment wou ik andere dingen breien. De mouw was meteen ook mijn proeflapje. Met een gratis patroon dat bovendien unisex is, is het aantal maten beperkt en dus wou ik wat spelen op de steekverhouding om mijn trui te laten vallen zoals ik wil. De eerste mouw had ik vorig jaar al gebreid tijdens online vergaderingen. Het breien van het lijf was ideaal voor de plenaire sessies, mijn handen bezig met de naalden en niet met mijn gsm en dus ook volledig aan het luisteren. Toevallig werd ik "betrapt" door de fotograaf van dienst, maar de meeste van mijn collega's, ook die van andere organisaties, weten wel dat ik brei. Op de receptie werden het plots andere gesprekken dan enkel over het werk. 


Het witte kantbreiwerk was er eentje voor de vakantie en hoewel ik er wat voor vreesde, was het eigenlijk best makkelijk. Ik kon minder intuïtief het patroon opbouwen, maar wel makkelijk de herhalingen onthouden. Dus tot mijn verrassing lukte het om deze trui af te werken en de meters toe te voegen aan mijn knitmeter. De trui zit geweldig, de mouwen misschien wat aan de lange kant, maar zo heb ik het ook wel graag. En het kleurbreiwerk is een blikvanger, de perfecte combinatie van kant en wol. 

You Might Also Like

0 reacties