Van boeken - 2021

Tegenwoordig heb ik het gevoel dat ik niet veel lees, maar dat wordt dan toch tegengesproken door mijn reading challenge op goodreads. Ik ze...

Tegenwoordig heb ik het gevoel dat ik niet veel lees, maar dat wordt dan toch tegengesproken door mijn reading challenge op goodreads. Ik zette 15 als doel, na jaren 12 als doel te hebben en ik geraakte zonder problemen aan 20, misschien komt er zelfs nog eentje of zelfs twee bij. 

Ik was enthousiast over Wilde vrouw en Ik ben er niet. De Avond is ongemak en vooral Monster kroop onder mijn vel. Ik vond De onsterfelijken maar niks, ook al deed iedereen er deze zomer zo enthousiast over. Hetzelfde had ik met De opgang en ook de twee boeken van Erwin Mortier deden niet wat ik van ze verwacht had. 




Die aanrader van één of twee zomers geleden, Daar waar de rivierkreeften zingen, kon me dan wel bekoren. Eleanor Oliphant kroop in mijn hart en ik kan niet wachten om het derde deel van de triologie van Tove Ditlevsen te lezen, het boek ligt al in de buurt van mijn nachttafel. My mother laughs was een ongelooflijk mooi boek, terwijl Mark Lanegan voor mij beter muziek kan blijven maken, een hallucinante opsomming van concerten, ruzies en drugs. 

Momenteel ben ik bijna door Zinvol ziek, het persoonlijk verhaal van Lynn Formesyn maar ook veel analyses en zinvolle gedachten. Eentje voor het werk, maar ook enorm vlot geschreven. En dan is er nog "Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder". Ik las er goede dingen over maar lijk wat te struikelen over de stijl, echt woorden in een groter lettertype, is dat niet iets voor de boomhut? 

Zeg eens, wat heb jij gelezen? 

You Might Also Like

0 reacties