2021 op de naalden

Het voorbije jaar was niet meteen een goed jaar als het op breien aankomt, toch niet in aantal meters. Mijn knitmeter gaat ergens blijven st...

Het voorbije jaar was niet meteen een goed jaar als het op breien aankomt, toch niet in aantal meters. Mijn knitmeter gaat ergens blijven steken rond de 12km en ik weet niet goed wat ik daar van moet denken. Het is een stuk minder dan de voorbije jaren, misschien had ik de laatste weken nog extra moeten breien of projecten zoeken waar ik bijna een streng of bol van kon eindigen, geen idee. Ik zet elke bol of streng die ik opbrei in knitmeter en ik doe hetzelfde met projecten die ik afmaak, op deze manier hou ik al een aantal jaren mijn meters bij en zie ik hoeveel ik brei. Ik koop nog steeds meer wol vrees ik, dus ja...
 

Een andere manier is via een code in Ravelry, op deze manier hou ik bij aan welke projecten ik werk in een bepaald jaar. Logisch dat bepaalde projecten dan in meer dan één jaar verschijnen. Voor 2021 was er niet echt een rode draad. Ik begon met het afwerken van kerstsokken via een mystery kal en wanten van Kate Davies. De ontwerpster die ook een sokkenclub lanceerde en ja, daar breide ik een aantal sokken van. Ze baseerde die op vrouwen en het idee van de blue stocking clubs, een soort bijeenkomsten van vrouwen, gericht op wetenschap en kunst. Hoe kon ik daar aan weerstaan, logisch dat ik al weer inschreef voor haar nieuwe club in het nieuwe jaar. 

In deze reeks van projecten zie je drie projecten die heel lang op de naalden stonden, zoals belmont, flowing lines en fuzzy dot cardigan. Ik daagde mezelf uit om een project per maand te kiezen dat ik zou afwerken of aftrekken/uittrekken. Ik hield het niet een heel jaar vol maar het leverde wel drie afgewerkte projecten op. Ik deed ook mee aan vier testbreien: een top voor Gudrun Johnston, en haar audrey in unst die opnieuw gepubliceerd werd, schemer van apella knits en tilde mittens voor making. Ik maakte twee paar sokken die ik cadeau deed en breide mijn eerste kniesokken uit de club van Kate Davies.  


Kate Davies ging met het stekenboek van Norah Gaughan aan de slag en maakte een minicollectie. Ik werkte de muts al af, de mittens staan op de naalden en voor de carp-beth trok ik een trui uit die ik nog nooit droeg. Nog niet duidelijk of ik deze kan afwerken voor het einde van het jaar of als ik voldoende wol zal hebben. Ik maakte ook benthe en mijn eerste trui in kleurbreiwerk all-over. Ik koos voor een opvallend roze en ik ben er heel blij mee.  

Negen van de projecten zijn van de hand van Kate Davies en los van haar nieuwe club heb ik er nog een paar op mijn verlanglijstje staan, ook een paar die afgewerkt moeten worden. Ik voel er wel iets voor om een nieuwe maandelijkse finish or frog te doen, wetende dat er nog best wat projecten op de naalden staan en ik heb me ook al ingeschreven voor de knit along bij Moonstruck knits: let's twist again!

You Might Also Like

0 reacties