WIPWednesday: easwas en jinkies

Norah Gaughan is een naam als een klok in het breiwereldje en ik heb nog maar weinig van haar gebreid, al vind ik haar ontwerpen altijd zo m...

Norah Gaughan is een naam als een klok in het breiwereldje en ik heb nog maar weinig van haar gebreid, al vind ik haar ontwerpen altijd zo mooi! Haar boek over kabels staat in mijn bibliotheek en toen ik hoorde dat ze een boek over twisted stitches uit had besloot ik het te negeren. Het kabelboek staat hier wel, maar ik doe er zo weinig mee en dan is dat wel spijtig want het zijn toch geen goedkope boeken. Hun geld volledig waard, maar je moet ze gebruiken natuurlijk. 
En toen besloot die andere ontwerpster die ik bewonder aan de slag te gaan met het boek. Kate Davies ontwierp een minicollectie met de steken en lanceert op vrijdag een patroon. Er is al een trui, een muts, wanten, een cowl, sloffen, een haarband en nu ook een cardigan. Bovendien schrijft ze fantastisch aanstekelijke blogposts over het boek. Ik vond het boek op de handwerkbeurs, het laatste op de boekenstand en zocht er ook wol aangezien ik al een paar patronen had gekocht. 

 De keuze viel op Finse wol en ik kocht een paar strengen voor een set van een muts, wanten en vermoedelijk de cowl. De muts is al klaar en de wanten staan op de naalden. De wol voelt redelijk zacht en misschien wat pluizig, maar de steken blijven mooi duidelijk en ik ontdekte dat het toch geen kwaad kan om niet enkel het schema te lezen maar ook de instructies. Ik weet niet of het boek meer gebruikt gaat worden, maar ik ben alvast wel blij met mijn muts. 

You Might Also Like

0 reacties