#WIPWednesday: love note

Tin can knits  is een duo Canadese ontwerpsters, ze wonen elk langs een kant van de oceaan. Alexa Ludeman woont nog steeds in Canada, Emily ...

Tin can knits is een duo Canadese ontwerpsters, ze wonen elk langs een kant van de oceaan. Alexa Ludeman woont nog steeds in Canada, Emily Wessel woont in Edinburgh. Ze maken patronen voor baby's tot grote mensen. En bovendien zijn het mooie en relatief makkelijke patronen. De uitleg is verzorgd en voldoende gedetailleerd waardoor je ook met minder ervaring tot een mooi resultaat komt.

Aangezien Emily en Alexa elkaar ook af en toe eens in levende lijve willen zien en dit toen in Parijs gebeurde, kwam er een minicollectie met vier patronen. Aimé van La Bien Aimé zorgde voor de wol en was ook model bij de collectie.

Mijn hart viel voor love note. Een trui in dikke wol met een lace patroon op de schouders. Je breit met naalden zes en je combineert merino met mohair. De kleurcombinaties zijn eindeloos. Ik vond op een opendeurdag bij Bart en Francis wat ik zocht. Ook dit weekend is er trouwens een opendeurdag.


De wol houdt wat het midden tussen roze en paars en de kleuren zijn niet overal even intens, waardoor je een mooi kleurverloop hebt. Foto's trekken die de kleur mooi weergeven is een stuk moeilijker.
Ik deed deze zomer niet mee aan de love note kal, maar de truien die daar uit kwamen zorgden zeker voor nog meer goesting voor mijn eigen love note. Het breien ging bijzonder vlot. Het grootste probleem was een geschikte naald te vinden, want ik brei nog zelden met zo'n dikke naalden. Aan de randen brokkelde die wat af en bij de andere goedkope versie brak de draad.


Vorige week postte ik een foto van het lijf op instagram. Ik kon de trui eindelijk passen. Ik koos voor de gewone versie, want je kan ook een cropped versie breien en ik deed er een paar centimeters bij zoals ik bij naaipatronen ook doe.
Deze week is er een mouw bij gekomen en dat is eigenlijk vooral omdat ik ook aan andere dingen heb gebreid en het voorbije weekend zelfs geen breinaalden heb vastgehad. Vrijdag volg ik een workshop bij Bart en Francis maar ik vrees dat de tweede mouw en de hals tegen dan nog niet zullen lukken, ook al gaat het breien vlotjes. Misschien later dit weekend, ik heb in elk geval zin om me in zo'n zachte trui te wikkelen. En ik vermoed dat ik toch met wat nieuwe strengen van die mohair naar huis kom, maar ssssttt....



Louise van Wool Work, het vroegere Knitbritish, lanceert een knit-along vanaf 1 december tot 14 februari. Je kan om het even welk patroon van Tin Can Knits gebruiken en je kan ook vrij kiezen welke wol je gebruikt, hoewel lokale wol een streepje voor heeft natuurlijk. Ik heb al een eerste ideetje, maar mogelijk verander ik nog van idee.

You Might Also Like

0 reacties