Heartbeat

Ik kom de zaal binnen. Het is nog vroeg en het was enkel op uitnodiging. Een selecte groep die weet hoe het werkt, die weet wat te verwachte...

Ik kom de zaal binnen. Het is nog vroeg en het was enkel op uitnodiging. Een selecte groep die weet hoe het werkt, die weet wat te verwachten.

Er is het grapje met de buitenwipper. "La soirée? Oui, c'est par ici..." "Ou plutôt l'après-midi", grinnik ik. Mijn naam staat op de lijst en ik ben dankbaar.

De zaal is quasi leeg, de dj laat de beats galmen tegen een achtergrond van wintertaferelen in alle kleuren grijs. De spots zijn rood, de ruimte voelt koud.

Ik zie nu de putten in het beton en ik stamp. Ik sluit mijn ogen en zwaai met mijn armen. Ik laat de beats overnemen. Ik beweeg mijn voeten, zwaai harder. Ik open mijn ogen en beweeg in steeds grotere cirkels. Ik wieg mijn heupen en stamp nog harder. Mijn handen bewegen ritmisch voor me uit. Ik voel de weerklank van de beats langzaam stijgen in mijn lijf. Mijn spieren ontspannen en ik voel de spieren in mijn schouders langzaam verslappen. Rust daalt over me neer, terwijl de beats mijn lijf opzwepen.

De zaal heeft zich ondertussen al meer gevuld. Het blijft koud in de zaal maar ik heb geen koud. Ik dans in mijn bubbel, boze gedachten verdwijnen, mijn hoofd loopt leeg, mijn voeten blijven bewegen,...

You Might Also Like

0 reacties