WIPWednesday: Travel light cardigan

Toen ik de Travel Light Cardigan bij Suvi Simola  zag verschijnen, wist ik het meteen, deze wou ik breien. En nochtans ben ik niet zo zot va...

Toen ik de Travel Light Cardigan bij Suvi Simola zag verschijnen, wist ik het meteen, deze wou ik breien. En nochtans ben ik niet zo zot van streepjes.

En dan was er de aankondiging dat ze een oproep voor testknitters ging doen en probeerde ik op mezelf in te praten dat ik geen tijd had, absoluut geen tijd en veel te veel plannen, terwijl ik ook in mijn wolvoorraad ging kijken. Alleen als ik iets bruikbaars zou vinden zou ik me misschien eventueel opgeven als vrijwilliger. Hoor je de luide schaterlach...

Ik mag meedoen en zette het patroon dit weekend op. De deadline is 15 januari en dat is best snel voor een ruime cardigan op naalden 3,5 mm. Ik brei in Jamieson & Smith Jumperweight, terwijl Suvi haar model in merino breide. De structuur zal wellicht heel anders aanvoelen, maar ik vind het wel een veelbelovend begin. De combinatie grijs en rood is een redelijke klassieker en met die twee bobijnen heb ik vast genoeg. In principe is grijs mijn hoofdkleur, de mouwen worden in effen gebreid, maar aangezien ik dat donker grijs ook gebruik voor een hap hou ik alvast in het achterhoofd dat die mouwen misschien rood zullen worden. Maar zover zijn we nog lang niet.


Op de foto is het vast niet duidelijk, maar je begint dus met het gedeelte op de schouders en er worden steken opgenomen. Uiteindelijk zouden er maar 14 draadjes in te naaien zijn (en natuurlijk ook de keren dat je een nieuwe draad opzet). Ik maak bollen van 50g, dubbel zoveel als de bolletjes die je kan kopen en dus spaar ik zo al de helft van de draadjes. De wol voelt wel wat dunner, maar dat is omdat de lanoline er nog niet volledig uitgewassen is, dat moet pas na het breien, dus dat wordt nog lekker soppen.

You Might Also Like

0 reacties