The queen of brioche

Bart en Francis  hebben niet alleen een mooie webshop waar je op de opendeurdagen zelf op ontdekking kan. Ze organiseren ook wel eens worksh...

Bart en Francis hebben niet alleen een mooie webshop waar je op de opendeurdagen zelf op ontdekking kan. Ze organiseren ook wel eens workshops.

Gisteren ging ik naar een workshop met Nancy Marchant, the queen of brioche. Ik had getwijfeld, want ik heb nog maar één keer brioche gebreid in een patroon van Stephen West in één of andere mystery shawl en ik heb het aantal rijen dan serieus ingekort. Maar volgens Francis kon ik dat wel.





Ik bleek de enige te zijn die nog nooit brioche had gebreid en dat maakte me wat zenuwachtig.
Ik had heel snel twee bollen meegenomen en breinaalden, maar ik had de beschrijving niet meer nagelezen, dus ik wist niet dat we huiswerk hadden gekregen. Niet veel, gewoon steken opzetten, al bleek dat niet zo simpel met twee kleuren. De vrouw naast me toonde hoe het moest en terwijl we wachten tot iedereen er was leerde ik alvast een nieuwe manier van opzetten.

Wat we tijdens de workshop deden was echter geen brioche, maar tuck stitches. Brioche behoort wel tot de tuck stitches (in het Nederlands zouden ze wachtsteken noemen), maar algemeen was de reactie wel dat deze steken makkelijker zijn. Het is een soort steken die bij machine breiwerk vaak gebruikt worden en Nancy schrijft er een boek over.

We kregen een degelijke uitleg, werden aan het werk gezet met een klein steekproefje. We kregen een bundeltje met veel steken en dan was het eigenlijk een kwestie van een steek zoeken en de cowl starten. We konden kiezen uit de voorbeelden die Nancy bij had en het moet gezegd, ze is een heel lieve vrouw. Ze praatte voornamelijk Engels, maar ook heel frequent Nederlands en ze leek zelfs dat West-Vlaams te begrijpen.



Ik ging voor iets simpel en dat bleek eigenlijk heel leuk te zijn, waardoor ik denk dat ik nog even verder doe en toch al maar een cowl maak, winter is coming, right?

You Might Also Like

0 reacties