Vanavond eten we kwal
12:01Het was de titel van een artikel in De Standaard avond en ik moest denken aan die keer in Vietnam. Ik weet niet meer waar precies. We hadden een eetstandje uitgekozen voor ons avondeten. Zo eentje met veel volk. Ze hadden voor de verandering zelfs meer dan een gerecht en een echte menukaart met Engels. Ik ging voor een soep met jellyfish in de overtuiging dat het inktvis was. De dame vroeg of ik het zeker was en ik knikte heel overtuigend. En ze vroeg het nog een keer. Maar ik hield voet bij stuk, dus kwam ze de pikante saus brengen. Als ik dan toch jellyfish ging eten, dan kon ik het beter als de Vietnamezen eten. De jongen die de bestelling doorkreeg protesteerde maar zij maakte grote handgebaren en lachte uitdrukkelijk naar mij.
2 reacties
yip op zo'n restoboot in saigon heb ik in mijn zeevruchtenslaatje ook kwal gezien, het zijn vooral de kruiden die het smaak geven en verder is het nja gelatine achtig..op het strand proefden we "kwaljerky": gedroogde repen kwal die ze op een koolvuurtje verwarmden: keitaai maar door te kauwen werd dat zacht en een heel vreemde zeer zoete smaak: ik weet nog steeds niet of het om te walgen was of echt lekker ;-)
BeantwoordenVerwijderenDapper...
BeantwoordenVerwijderen