Kuru-cardigan

Ik zette deze cardigan op voor de Laine5 KAL.  Maar met de zomerhitte was een deadline van 5 augustus voor een cardigan in aran wol echt ge...

Ik zette deze cardigan op voor de Laine5 KAL. Maar met de zomerhitte was een deadline van 5 augustus voor een cardigan in aran wol echt geen optie. Breien op zich was al moeilijk, maar een hele cardigan op mijn schoot dat nog mouwen nodig had was er echt te veel aan.  

 
Het breien ging op zich wel vlotjes met een naald 4.5. Ik heb het patroon aangepast omdat mijn stekenproef bij het breien duidelijk toch wat afweek van wat het patroon vroeg. Dat was niet zo moeilijk, omdat het om een simpel model gaat. Je breit van boven naar beneden en na het splitsen met de mouwen brei je eigenlijk gewoon recht door, geen taillering.  


 Nadien neem je nog de banden aan de nek en de knopen op voor een ribpatroon. En als afwerking is er een i-cord die je apart rondom rond breit. Het vraagt wat geduld en doorzetting, maar het was de reden dat ik deze cardigan wou breien, dus ik kon dit detail dan ook niet achterwege laten. En het is zeker de moeite.


Ik gebruikte bijna 5 strengen Shilasdair aran in de heerlijke hawthorn kleur, hawthorn is Engels voor meidoorn, die donkerrode bessen. 

You Might Also Like

0 reacties