A life of UFO's

Ik haalde het prentje bij Rachel in Red en moest een beetje lachen om haar bezorgdheid over het aantal UFO's. Unfinished objects voor...


Ik haalde het prentje bij Rachel in Red en moest een beetje lachen om haar bezorgdheid over het aantal UFO's. Unfinished objects voor de niet-ingewijden. Anderen noemen het WIP's, work in progress, wat vaak al iets dynamischer klinkt. Ik heb me er al bij neer gelegd dat ik vaak niet zo functioneer. Blijkbaar is de start van de vakantie het de moment van het jaar om een lijstje te maken. Ik vond de foto van Karen wel leuk en wou er ook zo één. Ik verzamelde een aantal projecten die ik op de naalden staan heb. En voilà!

Als ik bovenaan links begin en zo de rijen afloop, zie je meteen het oudste project: Ostrich Plumes sjaal van Veronik Avery. Opgezet op vakantie in Schotland in 2010. Ik kocht er de wol en het boek. Ik haalde het opnieuw boven met de "Finish or Frog challenge" van ons kleine Ravelry groepje en ik zat in no time terug in het ritme. Om het tegen het einde van de maand terug op te geven aan de kant te leggen. Daarnaast ligt Firth o' Forth van Kate Davies, een project waar ik druk aan het breien was toen ik in februari in Edinburgh was en waarschijnlijk afgeleid door een andere project, the coffeebar sweater. Het voelt fantastisch en zal ongetwijfeld één van mijn lievelingstruien worden. De eerste streng is bijna opgebreid en ik zie een beetje op tegen het opwinden van de volgende.

Tweede rij: daily vanilla van Suvi Simola werd bij mij Daily pistachio. Ik zette vorige zomer op en met het verdwijnen van de zomer verdween het project naar de achtergrond. Ik ben bezig aan de tweede streng. Het is relatief monotoon breien op kleine naalden (3mm) tot ik de goede hoogte heb en het kantwerk kan beginnen. Mijn flowing lines van Veera Välimäki werd opgezet in 2012 en bleef ook lange tijd liggen, tot ik in september het plots vast nam en drie vierde van het lijf breide.

Amenoato (links op de derde rij) verdient eigenlijk een aparte post. Maar kijk, opgezet en volledig in het ritme van het patroon blijf ik breien. Het grijze hoopje is mijn cria van Ysolda. Na haar workshop keek ik nog eens kritisch naar de grootte en ja, het werd afgetrokken om weer opgezet te worden. Ik geef niet op, nee. Maar het zou wel een tijdje in het WIP-lijstje kunnen blijven.

Op de onderste rij ligt links Myrna, mijn truitje van de outfit-along. Ik heb wat reserve ten opzichte van het patroon, maar het moet heb ik beslist. Het laatste is een patroon van Phildar uit de Mad men editie, opgezet na de ravelry meeting vorig jaar. Ik haalde de mouwen uit omdat ze veel te groot werden en ik denk dat ik nu ergens halverwege die eerste mouw zit. De combinatie van de twee wolletjes voelt ongelooflijk zacht, maar het is ook wel moeilijk om mee te nemen. Ik moet zeker eens uitzoeken waar ik zit in die mouw.

Mijn ravelry UFO pagina telt 20 projecten moest ik vaststellen, maar 6 staan er omdat ik foto's wilde delen of instructies verzamelen. Een aantal zullen in de komende maanden de Finish or Frog Challenge passeren, vermoed ik. Maar nee, het stoort me niet dat er zo veel zijn. Ze zijn allemaal voor mij bedoelt, en het enige spijtige is dat het wat langer zal duren voor ik kan genieten van die fantastische trui/sjaal die ze gaan worden.


Door ze samen te leggen weet ik dat sommigen weer wat hoger in het lijstje voor afwerking zijn gekomen. Ook al vrees ik dat dit weinig betekent en moet ik misschien zeggen het lijstje voor meenemen op de trein. En jij, heb je er last van, van die onafgewerkte projecten? Brei je maar aan één project?

You Might Also Like

3 reacties

  1. Even denken. Mijn gilet is gebreid, die ben ik in elkaar aan het zetten. Een andere trui is ook gebreid, na de gilet ga ik die in elkaar zetten. Cal2014 is bezig, uiteraard. Ik ben ook een zwarte lace sjaal aan het breien. En ik ben de afgelopen dagen begonnen met een gehaakte deken in wol die ik gekocht had voor de Cal, maar waarvan de kleuren me tegenvielen. Ik denk dat ik die ga voorbehouden voor Zonnedekens. Geen naaiprojecten op de rol, behalve dat ene kleed dat ik wellicht nooit ga afwerken, wegens helemaal in de knoei.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oef...dat is dus gewoon normaal :-)

    BeantwoordenVerwijderen