OAL14 - halverwege

Een maand geleden werd de Outfit-along gelanceerd, een uitdaging om een jurk met een passend truitje te maken. Na de MeMadeMay-uitdaging le...

Een maand geleden werd de Outfit-along gelanceerd, een uitdaging om een jurk met een passend truitje te maken. Na de MeMadeMay-uitdaging leek dit me wel iets, niet enkel leuke stukken naaien of breien, maar een beetje vooruitziend zijn en al meteen een passende combinatie. Een maand geleden al, maar de resultaten zijn vooralsnog beperkt. We zijn dan ook nog maar halverwege en ik had andere zaken aan mijn hoofd.


Ik koos voor het patroon van Untangling knots Myrna (Ravelry-link) met zwarte "wol" van bij Veritas. Wol tussen aanhalingstekens omdat het een mengeling van zijde en katoen is. Het is al eens uitgetrokken en het voelt een beetje stijf. Eens gebreid valt het soepel en heeft het wel iets. Maar het vlot niet meteen snel, ik hou zo niet van de constructie waarbij van overal steken opgenomen worden om het samen naaien van naden te vermijden. Misschien speelt de opmerking van Ysolda tijdens de workshop me ook nog parten. Die waarbij ze zei dat ontwerpers vaak een reden hebben om er naden in te steken, structuur of zo. Ik probeer dat kleine stemmetje wat weg te duwen en gewoon de instructies te volgen. Op aanraden van het lief wordt het een versie met een gat op de rug. Ik heb nu de rug tot de armsgaten en de helft van de voorkant. Eens alle drie de stukken tot onder de armsgaten zijn gebreid gaat alles op één naald. Ingewikkeld? Bwa, ik vind het toch wat veel gedoe momenteel en ik kijk een beetje op tegen de armen na de commentaren in de groep. 
Naaien dan maar, hoe zit het daar mee? Wel redelijk goed, ik had dit weekend tijd en besloot maar met een proefversie te beginnen, althans van het bovenstuk. Het wordt een Centaurée van Deer&Doe. De testversie paste perfect.
En dus was er geen excuus om niet in de echte stof te knippen, Liberty print van Scapa van bij Mon Depot. Iets zwaarder dan de tana lawn kwaliteit die we van Liberty gewend zijn, wat nu vooral betekent: geen voering! En meteen mijn lievelingsprint van bij Liberty aan een schappelijke prijs. Het lukte niet om het volledige kleedje in elkaar te zetten, maar ik ben er bijna. Ik hoop er iets bredere lijstjes aan te kunnen zetten, zodat ik het kleedje ook zonder problemen op het werk aan kan.

You Might Also Like

0 reacties