Uiltjes

Er is een lijstje voor de me-made-may, eentje dat ik niet ga publiceren, want het verandert al eens. Ik maak het in mijn hoofd, ik schrijf h...

Er is een lijstje voor de me-made-may, eentje dat ik niet ga publiceren, want het verandert al eens. Ik maak het in mijn hoofd, ik schrijf het op in een boekje tijdens een saai moment op een vergadering, ik zie rokjes hangen in de etalage,... Ik wist niet goed wat mee te nemen naar de Ijverige Wijven, eigenlijk ligt er genoeg stof die al geknipt is maar met dat weer zag ik het niet zitten om mijn naaimachine mee te nemen.


Ik pakte een boel stoffen en patronen in, ik vergat er een aantal en deed uiteindelijk iets anders. Toen ik mijn stoffen opruimde had ik ontdekt dat ik veel metertjes heb, gekocht met het idee iets voor een kindje te maken. 


Maar ik ging twijfelen of mijn schoonzus het wel leuk zou vinden en eigenlijk wilde ik het zelf houden. Maar 1m is weinig, het werd meten, 4 extra cm!


Maar eigenlijk klopte mijn eerste idee, het zou lukken om er het panam-rokje uit te halen. Ik maakte eerder een donkerblauwe versie van dit rokje uit de knipmode. Ik kon niet kieskeurig doen met doorlopend patroon, maar kijk langs een kant is het gewoon beter dan ik het zou kunnen knippen. Zelfs de kant van de rits valt goed mee...


Ik overlockte de stukken bij de Ijverige Wijven en besloot het boordje af te werken met biais ipv beleg. Het staat netter dan een loszittend stukje stof zoals mijn biais altijd valt.


En de lengte is perfect (dat moet u maar geloven) net boven de knie, ideaal. Maar ik kan nu ook al verklappen dat er een langere versie zit aan te komen (of ook niet), want ik knipte al een tweede versie met print, waar ik wel mijn best wil doen om de print te laten doorlopen.

You Might Also Like

0 reacties