Dressed: le pantalon

Ik had niet echt een lijstje van dingen die ik wou naaien in de kerstvakantie, maar toch wel een beetje een idee van wat ik wel zou kunnen ...

Ik had niet echt een lijstje van dingen die ik wou naaien in de kerstvakantie, maar toch wel een beetje een idee van wat ik wel zou kunnen gebruiken in mijn kleerkast. Op dat lijstje, dat geen lijstje was, stonden met stip broeken. Ik had verschillende patronen in gedachten , zoals een nieuwe bertha want met ruim tien kilo minder is die broek niet echt nog veel uit mijn kleerkast gekomen. 
Ik besloot me te wagen aan de broek uit Dressed. Na het t-shirt was het tijd voor le pantalon, ofte de broek. Een relatief simpel model met een valse gulp, een rekker in de taille en zakken, jawel, zakken. Ik koos voor een grijze velours met een fijn streepje en gebruikte een restje van een topje voor de binnenstof van de zakken.
Ik bepaalde mijn maten aan de hand van de maattabel en hield rekening met de tabel van de afgewerkte broeken. Met een beetje minder speling zou het me wel lukken om een maat kleiner te nemen dacht ik. Mijn heupen zitten immers net tussen twee maten in en bij het t-shirt was het ook al niet nodig gebleken om hier voor een grotere maat te gebruiken. Wat ik wel deed, en ook noodzakelijk bleek, was het verlengen van het patroon met maar liefst 8 cm. Op basis van de foto's had ik niet de indruk dat het nodig zou zijn, maar bij het nameten bleek dit maar beter. 

Ik volgde de instructies van het patroon en de broek zit relatief snel in elkaar. Ik bedacht wel dat het misschien niet echt nodig is om een gulp te stikken of dat een rits toch ook niet zo veel werk is. 
 Maar dat komt op het lijstje voor een andere keer. Ik knipte eigenlijk bijna meteen een tweede exemplaar, uit een stofje van Mon Depot, van Nathalie Vleeschouwer, dat je nu trouwens met korting in de solden vindt. Wat je niet ziet op de foto is het glitterdraadje, waardoor dit toch een beetje een geklede broek kan worden in combinatie met de nodige andere kledingstukken.
Als stof voor de binnenzak vond ik voldoende in een restje van een zomerjurk (en zo geraken die restjes ook verwerkt). Ik veranderde niks aan de manier van werken. Ik was blij dat de strepen vooral verticaal lijken op te vallen, zodat ik me van de strepen horizontaal niet te veel aantrok. Misschien niet echt katholiek, maar ik vind dat het niet tegenvalt.
Ik weet niet of de foto echt duidelijk is, het is niet evident met het weinig daglicht dat we hebben, maar het is een broek die me als gegoten zit. En dat er nog zullen volgen is eigenlijk al een evidentie. 

You Might Also Like

0 reacties