Fair Wear Friday

Het is Fashion Revolution week, het ideale moment om nog eens Fair Wear Friday uit de kast te halen. Niet dat ik niet bezig ben met duurzam...

Het is Fashion Revolution week, het ideale moment om nog eens Fair Wear Friday uit de kast te halen. Niet dat ik niet bezig ben met duurzame kledij als ik niet schrijf, maar je weet wel...

Ik ging op naaiweekend en vond tijd om de RenĂ©e top uit La Maison Victor (2017/2) te maken. Ik koos voor een zwarte lichte tricot van bij Georgette. Dus ik ben niet alleen zeker dat het kledingstuk in goede omstandigheden is gemaakt (brede glimlach op mijn gezicht, alleen misschien te weinig slaap, maar in heel goed gezelschap) maar ik ben ook zeker dat de materialen op een duurzame manier werden geproduceerd.

De top heeft is een raglan met lange mouwen. Meestal vallen mijn mouwen kort, in dit geval was dit niet zo. Het t-shirt valt ook best wijd, maar dat stoort me eigenlijk niet. In het boekje kiezen ze voor lederen biais op de mouwen maar die heb ik achterwege gelaten. Al had ik die wel bij. De stof is dun en zou te stijf worden op die plaats. Doordat de mouwen in twee worden geknipt was het puzzelen en kon ik niet zomaar welk stofje gebruiken. En voor de rest is het een heel basis t-shirt, misschien niet meteen een uitdaging om zelf te maken maar ik denk dat ik het wel nog eens ga maken.
En die dag had ik er mijn zwarte wijde broek van Cora Kemperman bij aan en mijn Timberland botjes, die langs alle kanten los beginnen te komen. Spijtig na jaren dienst, en misschien ook wel een teken dat ik toch wat meer inspanningen moet doen om te zorgen voor mijn schoenen zodat ze langer mee gaan.

You Might Also Like

1 reacties

  1. MOOI! Eenvoud siert. En fijn dat de werkomstandigheden aangenaam waren :-).

    BeantwoordenVerwijderen