Zomerabonnementen

 Met de zomer nam ik een aantal zomerabonnementen: * off peak summer ofzoiets Ik merkte toevallig in de paar dagen voor mijn verlof dat de N...

 Met de zomer nam ik een aantal zomerabonnementen:

* off peak summer ofzoiets

Ik merkte toevallig in de paar dagen voor mijn verlof dat de NMBS een speciaal zomerabonnement lanceert. Pendelaars die beschikken op een woon-werkabonnement konden voor 59 euro gedurende een maand (zelf te kiezen) onbeperkt de trein nemen in België. Het was zelfs mogelijk om een huisgenoot zo'n abonnement te bezorgen (40 euro denk ik). Ik heb het uitgeteld en ik heb de trein 12 keren genomen, dus pakweg 5 euro per traject in mijn verlofmaand. Niet slecht vind ik dat, daar kan een weekendticket of railpass niet aan tippen. 

De enige voorwaarde was dat je de trein niet voor 9u mocht nemen, ik rolde met mijn ogen toen de loketbediende me er op wees. Vakantie, ja?! 

* data

Ik gaf mijn persoonlijke gsm een upgrade naar een smartphone en ik deed me een data-abonnement cadeau. Voorheen gebruikte ik de data van het werk, foei etc. Dit betekende dat ik deze keer niet over mijn datalimiet van mijn werkabonnement ging en vooral, en daar was het hem om te doen, dat ik mijn werkgsm kon thuislaten, ik had die niet nodig voor een ticketje te tonen, de weg op te zoeken, eens iets op instagram te zetten,... enfin de dingen die een mens met data en een smartphone doet. Maar vooral ook geen verleiding om in een doods momentje toch even te kijken naar de werkmailbox of per toeval gebeld te worden. Pure rust! Zelfs al had ik eerder al meldingen al uitgezet, ik voelde dat het moeilijker werd om aan de verleiding te weerstaan. 

* yoga

Niet alle abonnementen zijn een succes. Ik kocht voor 130 euro onbeperkt toegang tot alle yoga-lessen van 1 juli tot 31 augustus. Tijdens de Gentse feesten en de week nadien waren er geen lessen, maar was er een online aanbod van vooraf opgenomen lessen. Begin juli zat ik nog in quarantaine door corona en voelde ik ook de vermoeidheid van de rush op het werk voor de zomervakantie. Het waren lange werkdagen en ik nam me voor dat ik me zou herpakken. Ik deed dat op 16 augustus met mijn eerste yogales. Ik deed er meteen vier die week en verbaasde minstens twee mensen, zonder mezelf mee te rekenen, dat ik op zondagvoormiddag op de mat stond (of lag). Ook deze week heb ik vier lessen gepland en volgende week twee. Als het lukt kom ik op tien lessen en blijft de schade wat beperkt, maar de ambitie was groter dan de resultaten. 


En jij? had jij zotte vakantieplannen?

You Might Also Like

0 reacties