De vragen van Proust (7) en (8)

 Ik pik de vragen bij Saturnein  en hoewel ze nu een vakantiepauze heeft ingelast loop ik nog steeds gigantisch achter. See if I care  Voor ...

 Ik pik de vragen bij Saturnein en hoewel ze nu een vakantiepauze heeft ingelast loop ik nog steeds gigantisch achter. See if I care 

Voor deze neem ik er twee samen: wat is jouw idee van geluk? en Wat is jouw idee van ellende? Het lijken tegenovergestelde vragen en je zou je er van kunnen afmaken dat wat geen geluk is dan maar ellende is, maar eigenlijk zie ik het niet zo. 

Mijn idee van geluk zit hem in een gevoel van verbinding, een gevoel van verwondering, mezelf zijn en weten dat ik omringd wordt door fijne mensen. Het optreden van Kae Tempest op Gent Jazz had alles in zich en voelde als oprecht geluk. Ik kreeg nadien een knuffel van mijn vriendin en we waren stil. Het optreden was fenomenaal, ongelooflijk dat iemand zoiets kan teweegbrengen met haar stem, de woorden die ze koos, het ritme van de woorden en de emoties die ze er in legt. Ik kreeg een krop in de keel en ik was niet alleen. Ze hadden me bijgepraat van de feiten, want zo vaak zien we elkaar niet, maar toch voelt het altijd als thuiskomen. 

Voor mij voelt ellende als ik het gevoel heb ergens geen controle over te hebben, dingen moeten doen, ergens zijn waar ik niet wil zijn en steeds vaker ook het gevoel van alleen te zijn. Al is dat laatste vaak van voorbijgaande aard. Het is voldoende om een ruziënd koppel te zien om opgelucht in mijn eentje te zijn. 


You Might Also Like

0 reacties