Argyll::argyle

Kate Davies lanceerde een nieuwe club en aangezien ik ongelooflijk fan ben van haar patronen twijfelde ik geen seconde. Bovendien is het gew...

Kate Davies lanceerde een nieuwe club en aangezien ik ongelooflijk fan ben van haar patronen twijfelde ik geen seconde. Bovendien is het gewoon ook fijn om op vrijdag een nieuw patroon te ontdekken en op zondag een essay over het onderwerp. 
Ik viel als een blok voor Argyll::argylle, een vest met twisted stitches. Ik koos voor een grijze wol uit mijn voorraad, gekocht in 2010 in Schotland en al lang niet meer beschikbaar. Ik had er eerder een cardigan met korte mouwen van gebreid, maar die was te groot uitgevallen en de wol was al terug opgewonden in bollen. Ik denk dat één van de bollen gesmaakt werd door een beestje want hier en daar was de draad beschadigd. De andere bollen hadden er geen last van. Ik voegde een mohair draad toe voor een fluffy effect. En zacht... Maar het wordt ook meteen een stuk meer winters, dus ik mocht niet talmen maar het patroon is ook zo fijn om breien dat ik bleef breien. Al moest ik af en toe wel corrigeren, want ik durfde al eens te snel denken dat ik wel wist hoe het moest. 
De schouders worden met drie naalden samengebreid en ik ben serieus onder de indruk van hoe het valt. Of is dat stoefen met mezelf? Ik kon de vest zaterdag aan en ik moet zeggen: perfect voor weer dat nog kouder uitvalt dan je zou denken. 

 

You Might Also Like

0 reacties