C to the C

Ik zie veel toneel, het is een manier om buiten te komen en het geeft me energie. Het is een veilige manier en het is soms wat zoeken hoe he...

Ik zie veel toneel, het is een manier om buiten te komen en het geeft me energie. Het is een veilige manier en het is soms wat zoeken hoe het nu weer zit met de veiligheidsmaatregelen, maar eigenlijk is iedereen redelijk zorgzaam. Er is altijd iemand die het nodig vindt om toch geen mondmasker aan te doen of iemand die misschien te luid hoest, maar er zijn ook mensen die zelfs als het niet moest met hun mondmasker tot op hun plaats gingen en pas dan het af deden. 

De boodschap dat evenementen niet meer zouden kunnen, kwam hard binnen. Al wist ik rationeel wel dat het er zat aan te komen. Zo wat elke collega met kinderen had er wel eentje in quarantaine zitten of de klas was dicht, om van de ziektes maar te zwijgen. Ik voelde de tranen opkomen toen ik naar de yoga nidra stapte. Ik was wat kwaad op mezelf, hoe belangrijk is zo'n voorstelling nu in vergelijking met onderwijs? Maar ik weet ook hoe hard de voorbije maanden al geweest zijn in de cultuursector, hoeveel moeite ze al hebben gehad om te herplannen, ventilatie aan te passen en telkens weer te schakelen, terwijl de co2-meters er nu misschien toch zouden komen, nadat iedereen daar zat te bevriezen in de klassen?

Een compromis waar niemand blij mee is, is een slecht compromis en het jaagt de verdeeldheid weer naar boven. Ik heb voor december vier concerten en twee voorstellingen in mijn agenda staan. Eén concert werd al van staand naar zittend omgeboekt en de artiesten spelen die avond twee keer. Het concert in de concertzaal van de Vooruit verhuist met het festival van de gelijkheid naar volgend jaar december. Voor twee concerten wordt nog onderhandeld met de artiesten, maar ik denk dat er een nieuwe datum gezocht zal worden. Voor de voorstellingen is het wat raden hoeveel plaatsen er in de zaal zijn. Het gaat wel lukken als die voorstellingen en concerten geannuleerd of verplaatst zouden worden, maar ik was blij dat ik vrijdag onverwacht ongelooflijk mooie muziek mocht zien in Handelsbeurs. Na een dag bang afwachten of we zouden kunnen gaan, en de boodschap dat Handelsbeurs op basis van wie laatst tickets kocht zou terugbetalen indien de capaciteit van de zalen zou verlaagd worden, deed het ongelooflijk deugd en voelde het als een warm dekentje. We kunnen dit ook wel aan. Ik kan het wel aan. 

 

You Might Also Like

0 reacties