Lichaamsbewustzijn

" Lichaamsbewustzijn", ze knikt. Het is een vaststelling, geen oordeel. Ik probeer zo dicht mogelijk tegen de muur te gaan liggen ...

" Lichaamsbewustzijn", ze knikt. Het is een vaststelling, geen oordeel. Ik probeer zo dicht mogelijk tegen de muur te gaan liggen met mijn kont om mijn benen in de lucht tegen de muur te laten rusten. Als ik dichter naar de muur probeer te schuiven, druk ik onbewust mij verder af van de muur. Ik probeer het een aantal keren, maar het lijkt geen zin te hebben. "We gaan iets anders proberen," zegt ze. Ze maakt een installatie met de stoel en dekentjes en ik voel hetzelfde effect in mijn benen en buik. 

Het is de tweede keer dat ik op zondagochtend naar de relax & renew yogasessie bij YOC ga. Het begint om 10u, wat ik eigenlijk vroeg vind maar ik merkte ook dat ik er naar uitkeek en om kwart na negen al de deur uit ging om gewoon tot daar te wandelen en te genieten van de herfstlucht. We waren deze keer met heel weinig mensen en kregen een speciale sessie met gewichten en extra veel attributen. En eerder deze week ging ik ook al voor de tweede keer naar de yoga nidra, een specifieke yoga gericht op ontspanning, meditatie, visualisatie en veel ademhalingen. Ik ben nog steeds zo stijf als een plank, maar ik voel de rust in mijn lijf bij elke ademhaling. Ik voel me soms belachelijk stram als ik recht moet komen of voel de tinteling in mijn tenen bij een diepe ontspanning, maar het voelt zo goed dat ik eigenlijk al spijt heb dat volgende zondag me niet lukt om te gaan. 


Ik had nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn. Ik probeerde het al eerder en iemand raadde me jaren geleden deze zondagochtendsessies aan. Maar zo vroeg zag ik niet zitten. Deze zomer deed ik een meditatiechallenge, online met Sustainable family en het lukte me om het op te bouwen. Ik voelde het effect en hoewel het me zeker niet elke dag lukte ging ik het ook wel wat missen op de dagen dat ik het niet deed. Tegelijkertijd heb ik het niet meer gedaan na het aflopen van de online challenge en ik voel weinig neiging om de yoga online ook te gaan verkennen. Maar de fysieke lessen lijken hier aan tegemoet te komen. 

You Might Also Like

0 reacties