Blauwe kousen

Toen ik kousen ging breien, had ik me voorgenomen om mijn kleurenpallet te beperken, dan kon ik met de restjes makkelijk combineren. Dat is ...

Toen ik kousen ging breien, had ik me voorgenomen om mijn kleurenpallet te beperken, dan kon ik met de restjes makkelijk combineren. Dat is niet gelukt, haha. Ik moest zelfs vaststellen dat ik meer blauwe sokkenwol in huis had dan ik dacht. Niet dat het noodzakelijk is om de patronen van de bluestockingsclub van Kate Davies in blauw te breien, maar het leek een leuke uitdaging voor mezelf. 

Kate Davies lanceerde dus de bluestockingsclub, een club met 7 patronen, om de andere week komt er een nieuw patroon uit. De sokken zijn geïnspireerd op vrouwen in de 18de eeuw die elkaar ontmoeten in salons, om te kletsen, te breien of intellectueel bezig te zijn. Zo een vergeten weetje uit de geschiedenis. Op haar blog vind je ook de verhalen, ook van vrouwen van vandaag en er was ook een webinar en op zondag vinden we meer uitleg over de vrouw in onze mailbox. 

Kate Davies heeft een fantastische schrijfstijl en ik hou van het idee van salons, als veilige plaatsen waar je ideeën kan uitwisselen en samen kan zijn. Ik twijfelde dus niet en schreef me in voor de club, momenteel zitten we aan patroon 3, maar ben ik nog steeds met de eerste sok bezig. Elizabeth Montagu komt in een korte en lange versie en ik ging voor een lange versie, na wat aanmoediging van de breiclub. Het patroon is redelijk verslavend om verder te breien en ik hoef niet meer naar het patroon te kijken, dus kan die ook al eens mee naar toneel ofzo. Zeker nu we wat vroeger moeten zijn en al eens wat moeten wachten. 

Mijn sokken hebben 13 herhalingen van het patroon, de tweede is bijna klaar. Het voelt al te warm om ze te passen. Ik koos voor Onion nettle sokkenwol, superwash wol met een percentage brandnetels. Het prikt niet voor de duidelijkheid en ik ben benieuwd hoe ze slijten, want ik hoorde daar toch wat twijfels over. Ik bestelde bij Ullawol, Sofie was zo lief om te vragen welk kleurenbad ik had omdat ze twee verschillende had liggen. Ik had een derde bol nodig en besloot die andere blauwe kleur nog wat aan te vullen voor de zekerheid. 


You Might Also Like

0 reacties