MeMadeMay 2021

Mei is alweer een paar dagen oud en dus ook MeMadeMay. Het is een initiatief van Zoe van sozo-blog  en ik doe er al een aantal jaren aan mee...

Mei is alweer een paar dagen oud en dus ook MeMadeMay. Het is een initiatief van Zoe van sozo-blog en ik doe er al een aantal jaren aan mee. Het is een persoonlijke uitdaging om een maand lang bewust te kijken naar je kleerkast en de dingen die je maakt. Hoe je dat aanpakt, beslis je zelf. Het kan een handige manier zijn om gaten in je kleerkast te ontdekken, elke dag een me-made kledingstuk in de kijker te zetten, een creatieve manier om andere outfits te bedenken,... zo groot of zo klein, zo zot of zo niet zot als je kan bedenken. Het gaat niet over je zelf overladen met stress door nog gauw van alles te beginnen naaien of breien, elke dag iets op sociale media te plaatsen,... just have fun. Mijn me-made kleerkast is ondertussen redelijk uitgebreid en ik kan niet meteen een gat in mijn kleerkast ontdekken. Ik zou nog altijd graag eens zelf een jeans en lingerie stikken, maar voorlopig zijn dat de twee kledingstukken die ik nog koop. 

Ik recycleerde dezelfde uitdaging als de bedenker van de uitdaging: "i, patricia, will endeavour to rediscover my me-made wardrobe during the month of May". 

Amper een paar jaar geleden was mijn uitdaging nog één zelfgemaakt kledingstuk per dag, nu merk ik ook op andere dagen dat de meeste kledingstukken zelfgemaakt zijn. Ik heb nog wat gekochte t-shirts, twee jeans, een paar andere broeken, wat rokken,... Maar eigenlijk kan ik vlotjes de maand doorkomen met mijn zelfgemaakte kledij. Dit wil echter niet zeggen dat ik alles even veel draag, sommige kledingstukken komen amper uit de kast na het maken en dat is spijtig natuurlijk. 

Net zoals vorig jaar zal ik thuis werken in mei, ik blijf fan van comfy kledij op zo'n dagen, dus de verleiding is groot om naar mijn jeans te grijpen. Vorig jaar waren dat nogal eens jersey broeken, maar nu we toch wat meer buiten komen ligt daar voor mij toch ergens een grens, vreemd genoeg. Ik heb een aantal linnen broeken en ook een broek uit Dressed le livre in jeans. Nog een extra broek in een stof voor dit seizoen lijkt me ideaal. Voor linnen lijkt het me nu nog wat te koud en de velours zal ook wel in de kast moeten blijven zeker? 

   

You Might Also Like

0 reacties