Veggiechallenge

Maart was de maand van de veggiechallenge. Ik deed mee, zoals ik vroeger ook mee deed aan veertig dagen zonder vlees. Ik vond het wat vreemd...

Maart was de maand van de veggiechallenge. Ik deed mee, zoals ik vroeger ook mee deed aan veertig dagen zonder vlees. Ik vond het wat vreemd dat het vooral leek te gaan om mailtjes met kortingsbonnen en recepten. Ik bekeek ze vaak maar met een half oog en waarschijnlijk heb ik hier en daar iets gemist. 

Ik heb het niet bijgehouden hoeveel maaltijden veggie waren in die maand. Het begon alvast slecht met de vaststelling dat mijn ophaal-boodschappen, wel lokaal maar niet veggie waren. Ik kook nu iets meer dan een jaar mijn eigen potje, meestal twee keer per dag en dat hoeft niet slechter te zijn dan één keer warm per dag, zolang je rekening houdt met hoeveelheden etc. Meestal ga ik voor een combi van pasta/rijst, groenten en vis. Heel klassiek en af en toe vervang ik die vis wel eens door een groentenburger. Ik haalde die week een aantal soorten in huis om wat te variëren. Sinds maart zijn de visafdeling en de vleesvervangers in mijn lokale supermarkt van plaats veranderd en is er veel meer keuze tussen merken en smaken. Een goede zaak maar dat soort vleesvervangers in een korstje is niet altijd zo gezond of goed voor de kilo's. Ik deed alvast wel de ontdekking dat de veggie cordon bleu en ovenfrietjes op dezelfde schaal in de oven kunnen klaargemaakt worden en op vlak van comfie food is dit voor mij een winnaar. 


Voor de rest ben ik geen fan van dit soort veggie maaltijden. Het voelt bij mij snel eentonig aan, veel sneller dan mijn combi pasta-groenten-vis. Ik miste ook de competitie om elke veggie maaltijd te registreren en zo te gaan voor nog eentje. Het is blijkbaar sterker dan mezelf, ook al zeg ik dat het maar om te proberen is en ik mezelf geen dwang ga opleggen.  

Ik blijf wel proberen, ook na maart, om meer veggie te eten. Ik geef de voorkeur aan de groentenburgers die ze bij Ohne verkopen, ze hebben geen jasje en smaken veel beter. Ik bestelde alvast een afhaalmaaltijd bij Vegamuze (en een dessertbox) en elke keer ik bij Café de Loge afhaal ga ik voor de vegan, of toch minstens de veggie optie. Stoofvlees hoeft voor mij niet meer in de vleesvariant te zijn, maar het zelf klaarmaken lijkt nog een stap te ver. Melk is al langer plantaardig en ik moet zeggen dat de havermelk van bij Ohne superlekker is om pannenkoeken mee te bakken. 

You Might Also Like

0 reacties