Fibremood: Paulette

Deze week kwam het nieuwe nummer van Fibremood uit. Toen ik een patroon mocht kiezen voor de Linkparty wist ik het niet goed. Ik vond dat he...

Deze week kwam het nieuwe nummer van Fibremood uit. Toen ik een patroon mocht kiezen voor de Linkparty wist ik het niet goed. Ik vond dat het er al zo zomers uit zag, met korte mouwen en blote benen en ik zag het nog niet. Dus koos ik een bloes met lange mouwen, Paulette. Ik twijfelde over de ruffle, maar besloot het er op te wagen. 
Toen ik een stofje van Kokka zag verschijnen bij Madeline, de Stoffenmadam twijfelde ik echter geen seconde. Een mix van katoen en linnen, een zwarte achtergrond met witte bloemen. De ruffle is niet gevoerd, dus de achtergrond zou wit zijn en nogal afsteken bij de stof. De stof is eerder stevig en dus ook niet echt geschikt voor een dubbel laagje. Probleem opgelost, zeker toen ik besefte dat twee andere kledingstukken met ruffles wel eens in mijn kast blijven hangen.
Ik besloot de rug als één pand te knippen en bij het voorpand toch met twee stukken te werken, ook voor een beetje vorm. Ik werkte de bloes volledig met Franse naden, het is wat prutsen en wat geduld hebben, maar de afwerking is wel mooi. 
Ik combineerde een  46 aan de schouders met een 48 aan de heupen. Ik ben best tevreden van hoe de bloes zit. De mouwen waren voldoende lang, ik heb me alleen vergist bij het knippen van het splitje in de mouw, maar ik weet niet of iemand dat echt gaat opmerken. In mijn hoofd zag ik er ook een ideale combinatie met een zwarte ribfluwelen broek bij. Alleen was die broek nog een stapel stof van bij De Stoffenkamer. Ik probeerde de neiging te bedwingen om toch maar de broek te knippen, voor de bloes af was, maar tevergeefs. 
Gelukkig had ik op de dag van de lancering een dag verlof gepland en zo kon ik de knopen rustig 's ochtends aan naaien en kon ik ook nog de rits en de boord aan de broek zetten. Voor de broek gebruikte ik nogmaals la jupe culotte van Dressed le livre van Deer&Doe, verlengd tot broeklengte. Een beetje laat op het seizoen misschien, maar ik denk dat ik er nog wel een maand mee weg geraak. Zeker met een fleurige bloes. 
 

You Might Also Like

0 reacties