Courlis en corbeau

Liesje van  Hari Ito  en Kirsten van  small bobbins  gaan nu echt samen verder onder Small Bobbins en ik vind het zo spannend wat ze nog gaa...

Liesje van Hari Ito en Kirsten van small bobbins gaan nu echt samen verder onder Small Bobbins en ik vind het zo spannend wat ze nog gaan bedenken. Vandaag lanceren ze twee patronen, courlis en corbeau. 

Corbeau of ook wel raaf in het Nederlands is een sierlijke zwarte vogel en voortaan ook de naam van een jarretellehouder. Ik was meteen enthousiast over het idee. Maar wat met de kousen? Enter courlis, ofte wulp. Ik trok een wenkbrauw op want hier had ik toch mijn twijfels over, maar ik mocht testen en bestelde de stof die ze aanraden, zwarte mesh. 

Stof die ik eerder al gebruikte voor onderbroekjes en bh, dus ik knipte meteen ook maar een geminus, een maxiversie die ik wou afwerken met elastiek volgens een techniek die ik op een workshop hoorde. 

Ik moet toegeven dat het grappig was om zo de verschillende delen uit dezelfde stof te zien. De panties heb je in twee lengtes, tot aan de knie en dijlengte maar ik ging voor dijlengte. Je meet de omtrek van je dij om je maat te bepalen en veiligheidshalve knipte ik er voorlopig maar één. Je kan afwerken met je overlock maar je kan ook gewoon je naaimachine gebruiken. Ik ging voor de naaimachine, en werkte de band simpelweg af met omvouwelastiek (foe). Tot mijn verbazing zat die eigenlijk meteen redelijk goed, misschien wat te wijd aan de enkel, maar meer niet. En vooral hij bleef ook redelijk goed zitten. 
De jarretellehouder bestaat ook uit één patroon maar vraagt wat meer werk en nauwkeurig stikken. Ik ging voor de simpele versie, enkel in mesh maar je ziet meteen de mogelijkheden om te gaan combineren. Bij mijn bestelling had ik al een aantal zaken extra besteld met andere stofjes in gedachten. 

Al moet ik toegeven dat ik ook wel twijfelde want ik vind panties ook wel makkelijk, maar jarretelles hebben zo dat extra sexy kantje wat ik wel leuk vind. De jarretelleshouder zat makkelijk in elkaar, ik werkte met een smalle omvouwelastiek en dan stik je best wat trager. 

Het leverde een mooi setje op, alles in dezelfde mesh, sober maar ook wel helemaal mijn ding. 
Je ziet waarschijnlijk al het probleem met de jarretellehouder. Ik maakte een fout in het bepalen van mijn maat. Liesje heeft ervoor gezorgd dat niemand anders die fout nog gaat maken en ik moet zeggen, als ik twee keer had nagedacht had ik ze waarschijnlijk ook niet gemaakt. Maar goed. Ik zou het nog kunnen redden door de omslag aan te passen maar de kans is groot dat ik eerder gewoon de juiste maat nog eens maak en mijn bandjes recupereer. Met dit donkere weer is zwarte draad lostornen op een zwarte ondergrond geen fijn karweitje. 
Maar natuurlijk moet je ook dragen wat je maakt om te weten of het goed is. Ik trok mijn kleedje aan met mijn kousen en gebruikte een andere jarretellehouder, eentje die ik een tijd terug eens kocht en nooit gedragen had omdat ik geen kousen vond, enkel stay-ups en dan is dat te veel van het goede. 
Tot mijn verbazing bleven de kousen goed op hun plaats zitten, zelfs al zijn ze maar simpelweg met die omvouwelastiek afgewerkt. Je kan ze ook afwerken met band met silicone zodat ze blijven zitten of natuurlijk kan je ook afwerken met kant en andere elastiek. Alle uitleg vind je in de instructies. 
De streep op mijn benen vind ik eigenlijk wel sexy, zolang die blijft zitten en zoals je merkt had ik wat rimpeltjes aan de knieholtes. Mij stoorde het niet en ik ben benieuwd hoe ze wassen, maar eigenlijk kan ik het iedereen aanraden. Het lijkt misschien een wat vreemd projectje, maar als het je aanspreekt moet je het zeker doen. De patronen zijn tijdelijk ook aan verlaagde prijs voor de lancering. 


You Might Also Like

0 reacties