Variaties op héron

Op instagram lopen wel vaker uitdagingen en vaak laat ik ze aan me voorbij gaan. Kirstin van Small Bobbins  lanceerde met een paar andere in...

Op instagram lopen wel vaker uitdagingen en vaak laat ik ze aan me voorbij gaan. Kirstin van Small Bobbins lanceerde met een paar andere instagrammers die ik volg Inspire July waarbij ze om beurt elke week een uitdaging met tutorial lanceren. Kirstin koos voor cut-outs en na het zien van haar tutorial op haar youtube kanaal kreeg ik goesting om ook aan de slag te gaan. Ze had ook al wat foto's laten zien op haar instagram. Maar ik vind het vaak moeilijk om te weten waar je kan knippen in een patroon om er een kantje te steken of gewoon leegte te laten. Ik ben ook niet degene die gaat colourblocken. Maar Kirstin had een goede tip: de patronen van Hari Ito bestaan uit twee lagen en je kan die mini-versie gebruiken als je kniplijn.

Ik maakte Héron eerder, het is een hoge slip en ik vind dat wel aangenaam om dragen, ook al zou je het een bommagehalte kunnen vinden. Tijdens de workshop bij Liesje van Hari Ito had ik al wat tips gesprokkeld om met kantjes aan de slag te gaan en ik deed het al bij de geminus. Voor Héron had ik al een voorpand geknipt in kant en eindelijk de ontbrekende delen knippen en stikken, leek me een goede manier om mijn naaitafel wat op te ruimen.

Het werd heel simpel een voorpand met veel kant, gecombineerd met zwarte katoen en afgewerkt met foldover elastiek. Bij het dragen merkte ik dat de rug voor mij wat lager mag, ik heb daar wat stof over en ik had dat kunnen weten als ik mijn eigen blogposts lees natuurlijk.

Nog niet echt een cut-out natuurlijk en dus ging ik experimenteren met die minilijnen op de maxi. Ik maakte de dubbellagige héron al en ik kon dus met een gerust hart zeggen dat die minilijn op de rug voldoende hoog komt om geen ongewenste gapingen te hebben. Ik ging voor de basic, maar koos deze keer voor picot aan de benen. Op de foto ziet het er wat hobbelig uit, maar het zit perfect. Ik twijfelde wat over de elasticiteit van de picot en heb die een beetje aangespannen, vermoedelijk zou je dat zo niet zien als ik die gestreken zou hebben. 
De rug beperkte ik tot de cut-out en ik verbond beide delen met foldover elastiek. Je kan daar ook een ringetje tussen steken of een sluiting, maar ik wil liever geen extra verdikking op mijn rug. Ik merkte toen ik de slip droeg dat de band ook wel boven mijn kleren durft piepen en dat is misschien ook niet zo handig. Op zich heb je ook geen extra verbinding nodig. Ik leerde ook dat google je met dergelijke zoektermen op andere sites brengt... #schaterlach
Met die tip van de minilijnen op de maxi ging ik nog verder aan de slag, ik had gezien dat Kirstin deze kant ook gebruikte op het achterpand zonder picot of foldover elastiek. Het vroeg wat nadenken, met links en rechts en dat soort dingen, maar ik knipte de kant (en was gerustgesteld dat ik er nog had voor als het zou mislopen). Ja, het is nog steeds de kant van de geminus panties. Als je niet weet hoeveel je nodig hebt, bestel je toch meteen genoeg? #schaterlach
Ik verlaagde de rug deze keer wel in het midden, ik volgde gewoon de lijn van een maat of twee kleiner en koos voor de voorkant gewoon de basic katoenen versie. Ik werkte alles af met foldover elastiek, behalve de billen dus waar de golven van de kant voor een mooi effect zouden moeten zorgen. Bij het passen merkte ik natuurlijk dat het minder "spant" dan bij een elastiek of een picot maar niet dat het baggy wordt. Bij het dragen twijfel ik nog een beetje of de kant het niet een beetje naar het midden duwt. Benieuwd alvast hoe het gaat verder dragen. De geminus zijn al heel veel gewassen geweest en die houden goed, maar daar zijn de randen natuurlijk niet vrij gehouden.
Ondertussen heb ik al elke dag een slip gestikt of geknipt. En elke keer ik knip bedenk ik weer een andere combinatie. Zo ontdekte ik dat Kirstin ook een blog heeft met extra inspiratie, want het lukt me niet altijd om youtube filmpjes te bekijken. Er ligt al zeker nog een voorpand van de héron in een andere variatie klaar en ik knipte ook het patroon van de geminus panties, een maat kleiner dan de vorige keer. Het stikken vraagt wat handigheid, maar zoals altijd helpt oefening ook wel een eind op weg.

You Might Also Like

0 reacties