Van Portugese ontdekkingsreizigers

Mijn broer belde. Mijn neefje gaat op kamp en het thema is Portugese ontdekkingsreizigers. Deze keer leek het niet zo simpel om aan een outf...

Mijn broer belde. Mijn neefje gaat op kamp en het thema is Portugese ontdekkingsreizigers. Deze keer leek het niet zo simpel om aan een outfit te geraken dus kreeg tante de vraag of ik een pofbroef kon maken. Hij begon met een beschrijving maar ik verzekerde hem dat ik wel wist hoe een pofbroek eruit ziet. Na het telefoontje ging ik aan het googlen en vond redelijk wat opties, tutorials om ze zelf te tekenen en kant-en-klare patronen. Ik stuurde wat foto's door, er goed op lettend dat het geen meisjes op de foto's waren of toch niet zichtbaar. Hij koos wat hem het leukst leek, een lange pofbroek en een zoektocht door mijn voorraad bracht de keuze op zwart. 


Ik bestelde het patroon bij Minikrea in Denemarken en bestelde voor mezelf ook wat andere patronen, om de verzending wat uit te balanceren. Het patroon vroeg om een geweven stof en ook om een voering zodat het echt zou poffen. Ik schrapte de voering en koos de simpele uitvoering met een band uit boordstof. Ik twijfelde nog wat om er een rekker bij te stikken, maar besliste uiteindelijk dit niet te doen op basis van zijn afmetingen en die van de boord. Aan de benen gebruikte ik restjes elastiek en ik moet toegeven dat dit toch wel efkes sleuren was om meteen mee te stikken.  

De stof is een mengsel met polyester en komt van bij Artevelde Stoffen op de Vrijdagmarkt, aangezien ik geen zwarte stof vond bij Ikea of bij De Stoffenkamer. Ik twijfelde wat bij de afwerking, aangezien het zo groot leek en mijn neefje toch nog niet zo groot is. Ik besloot het er toch maar op te wagen en toen hij het paste bleek het perfect van lengte. Hij was zelf niet zo enthousiast over de boord, maar toen die dubbel geplooid werd en het wat meer aansloot was ook dat mankement verholpen. Nu maar hopen dat het kamp in de provincie Antwerpen kan doorgaan. 

You Might Also Like

1 reacties