Rachel Coopey knits scrappy

Rachel Coopey  is een naam die bij vele sokkenbreiers wel een belletje doet rinkelen. Tot voor corona had ik nog nooit een sok van haar gebr...

Rachel Coopey is een naam die bij vele sokkenbreiers wel een belletje doet rinkelen. Tot voor corona had ik nog nooit een sok van haar gebreid, moet ik toegeven. Maar ik vond haar nimue sokken die ze als mystery socks lanceerde zo leuk om doen dat ik niet moest twijfelen toen ze weer een mystery patroon op haar instagram lanceerde. Ze gaat nadien ook de sokken als pdf beschikbaar maken, maar dit is best leuk eigenlijk.


Ze breit met restjes en vreemd genoeg heb ik dat voor sokken nog nooit gedaan. Vandaar de vele bolletjes op mijn chauffage natuurlijk. Ik koos een paar kleuren, geen verrassing hier en ging aan de slag. 

Coopey gaat twee verschillende sokken breien, maar ik vermoed dat het bij mij twee dezelfde sokken in een paar worden. Ze heeft op voorhand niet vermeld hoeveel je nodig hebt en natuurlijk laat het patroon ook voldoende ruimte om zelf te variëren. Ze gebruikt zelf vijf kleuren per sok, maar ik hou nogal van de combinatie van het donkere en lichtere roze dat ik besloot het nog eens te herhalen. En eigenlijk, technisch gezien is het lichte roze eigenlijk nog geen restje. Het paar sokken moet nog gebreid worden.


Ik was ook begonnen met het kleinste bolletje voor de boord en moest vaststellen dat die kleur verder in streepjespatroon terug kwam. Spijtig voor mij had ik onvoldoende om ook nog strepen in die kleur te breien. Mijn eerste sokken uit restjes zijn een feit en ik vind het eigenlijk best leuk om doen!

You Might Also Like

0 reacties