GF20: dag 2

De Gentse feesten is altijd wel een beetje planning en organisatie, ik denk dat ik dat elk jaar wel zeg. Elk jaar heb ik wel een aantal tick...

De Gentse feesten is altijd wel een beetje planning en organisatie, ik denk dat ik dat elk jaar wel zeg. Elk jaar heb ik wel een aantal tickets en een plannetje met gratis dingen en mogelijkheden op pleinen. Dit jaar is het maal duusd.

Er moeten bubbels gemaakt worden en dat betekent dat je nog beter moet plannen en niet zomaar van het één naar het ander kan gaan kijken, op de bots mensen ontmoeten en met hen optrekken,... De organisatoren laten hun programma maar met mondjesmaat los en dat betekent dat je wel eens met onmogelijke combinaties geconfronteerd wordt. Elke bubbel werkt ook anders en bubbels zijn nogal op koppels gericht, op twee personen en veelvouden van twee.

Maar goed, genoeg gezaagd, gelukkig kan je ook dingen in je eentje doen en ik schreef me in voor iets wat anders zelden lukt, een irish coffee en een boterham met uufflakke. Een boterham ga ik wel eens kopen tegen het laatste hongertje voor het naar huis gaan, maar irish coffee laat ik meestal passeren.

Ik zag op facebook een evenement voor straffe kaffe en een botram mee uufflakke passeren en ik schreef me in. Vier dagen lang, tot dinsdag kan je tussen 7 en 11u een straffe kaffe en een botram kiezen. Je krijgt de keuze in shiften van een kwartier en hoeft dus niet noodzakelijk je wekker te zetten.
 Na een paar nachten met te weinig slaap vreesde ik er wel wat voor, maar het lukte perfect om er ruimschoots op tijd te zijn. Het was verre van uitverkocht en ik werd aan de poort al aangesproken voor het event. Mijn naam stond op de lijst en ik mocht rustig kiezen. "Iets met alcohol of zonder alcohol, mevrouw?" "Doe maar met" en we lachten. Er werden nog foto's genomen voor de promotie en ik koos een koffie met moutwijn en slagroom, een Irish ongeveer. De botram liet ik nog efkes aan mij voorbij gaan.
 Maar de koffie smaakte en het was fijn vertoeven op de binnenkoer. Het gebouw is eigendom van Duvel Moortgat en wordt al 9 jaar gerenoveerd. Het heeft een enorme historiek met kloosterlingen en vikings en de renovatie is er dan ook eentje met erfgoed enzo.
In één van de panden is Dada Chapel Distillery gevestigd en daar kregen we een rondleiding. De stokerij is op een boogschut van het stadhuis gevestigd en ze stoken al twee jaar. Dit najaar lanceren ze hun potato vodka en brhum.
 Het gebouw is nu vier dagen toegankelijk en het is misschien wel een unieke kans om eens een kijkje te gaan nemen. Het is niet supergroot maar het is duidelijk dat dit een project vol passie en zotte ideeën is.
 In de kapel liggen de vaten en de geur komt je ook tegemoet. Niet ideaal voor het productieproces, angel share weet je wel, maar vermoedelijk ook maar tijdelijk.
 In odd we trust en odd staat niet voor kans of geluk, maar voor vreemd, een beetje met een hoek af misschien. Maar dit lijkt me een heel fijn project en ik hoop dat ze nog veel volk over de vloer gaan krijgen.
 Wie er niet geraakt, kan ook altijd bij Bookz&Booze een fles vinden.

 Natuurlijk ging ik naar huis met een fles. Of beter, ik sleurde een fles nog een hele dag mee want ik vond het te leuk om met lege handen te vertrekken. De sfeer had er ook alles van de Gentse feesten, wat kletsen met onbekenden en het gevoel dat alles nog kan.
 Als afsluiter hoorde daar een botram bij! En zo zijn het toch wel echt een beetje Gentse Feesten.

You Might Also Like

0 reacties