Niebla

Ik ging pompom ophalen bij Wolder het weekend nadat het magazine uitkwam. Vroeger had ik een abonnement maar nu wacht ik tot de patronen er ...

Ik ging pompom ophalen bij Wolder het weekend nadat het magazine uitkwam. Vroeger had ik een abonnement maar nu wacht ik tot de patronen er zijn voor ik het bestel. Dit lentenummer staat vol pastel en zachte kleuren, ook zachte breisels met ajour en zijde-mohair. Ik had in mijn voorraad een mooie streng merino-bamboe gevonden van Old Maiden Aunt, met de mooie naam lipgloss. Ik zocht er een kleur bij van zijde-mohair van Knitting for Olive. Ik had de streng niet bij, maar forest berry past er wel mooi bij. Ik wachtte tot mijn kousen af waren voor ik opzette.

Aangezien al mijn plannen langzaam verdwenen uit mijn agenda, leek het me ideaal om het vrijdag op te zetten en zaterdag ongegeneerd verder breien bij het zien van een aantal films en series. De yoke is met de twee draden gebreid in brioche. Ik had nog niet echt brioche in het rond gebreid en hoewel je elke rij als het ware twee keer breit en het dus een stuk trager gaat dan gewoon breien is het ook super verslavend.

De stof voelt superzacht en ik zie het langzaam groeien. De rijen worden ook langer omdat er meerderingen in zitten, maar het is vooral fijn om te zien hoe de kleurschakeringen groeien. Het is een fijn ritme om te breien.
Brioche trekt heel hard samen maar ik probeerde al of ik het over mijn hoofd krijg. Het ziet er nu wat als een cowl uit, maar het rekt heel wijd open. Het lijf en de mouwen worden in de zijde-mohair gebreid. Het vreemde is dat je een grotere naald gebruikt en ook maar één draad. Het is een lace gewicht maar de stekenproef blijkt eerder fingering te zijn. Ik maak me er wat zorgen over en overweeg om misschien toch een dubbele draad te gaan gebruiken. Voorlopig blijf ik nog even verder doen met de brioche. 

You Might Also Like

0 reacties