Dag 15 - ontdekkingen

Ik moet zeggen dat vandaag een goede dag was. De hectische drukte van de eerste week is wat gaan liggen op het werk, al voelt het ook wel a...

Ik moet zeggen dat vandaag een goede dag was. De hectische drukte van de eerste week is wat gaan liggen op het werk, al voelt het ook wel als stilte voor de storm en komt het ongeduld boven drijven. Maar ik heb een ander ritme gevonden. Ik slaap weer wat langer en dat zorgt weer voor wat rust. Ik probeer tegen negen uur achter mijn pc te zitten, dat is vroeger dan op een doordeweekse werkdag, heb ik al gezegd dat ik een luxebeest ben, maar dat is ook een pak later dan vorige week. Het voelt soms nog wat onwennig om te moeten zeggen dat ik die mail van acht uur nog niet gelezen heb. En het is wat meer op mijn strepen staan om ook vroeger te stoppen, morgen komt ook langs hier. 
Ik ben heel de tijd blijven koken, met een beetje afhaal van bij de traiteur, maar toch twee keer per dag. Ja, dat mag van mijn diëtiste, twee keer warm eten. Het is wat je eet en vooral de hoeveelheid. Voor mezelf voelt het beter om twee keer warm te eten. Brood heb ik 's ochtends al vervangen door muesli en fruit en dan heb je al snel oud brood in je eentje. En ja, ik weet dat je dat in porties kan invriezen maar ik ben daar geen fan van. Momenteel kan ik zegen dat ik nog niet zonder inspiratie ben gevallen en als ik naar de supermarkt ga, dan kijk ik ook naar de kortingen, waardoor het al eens een specialleke kan zijn op een doordeweekse dag.

Ik ontdekte de smaak van groentjes in de oven en kan dit nu ook gewoon overdag doen, het vraagt niet meer om een rustige weekenddag om dat geregeld te krijgen. Ik kocht dus ook spruitjes, wat ik superlekker vind maar als alleenwonende is één kilo spruitjes veel spruitjes. Ik ging dus ook eens in mijn kookboeken snuisteren en kocht alvast wat extra ingrediënten. Ik kreeg ook de tip voor sesamzaadjes bij de spruitjes in de oven, en die ben ik vergeten, maar goed. 

Mijn werkpunt om meer te gaan wandelen in de week lukt redelijk en ik hoop dat ze straks ook niet te streng gaan zijn met de afstand te bepalen. Ik groepeer wel mijn boodschappen, hoewel het verleidelijk is om, terwijl ik nu toch buiten ben, ook nog wat kaas - groenten - fruit - whatever te kopen. Meestal is er voldoende in huis en zet ik het op mijn denkbeeldige boodschappenlijstje voor de volgende keer. Het bericht dat er een oplossing wordt gevonden voor de mensen op de biomarkt zorgde gisteren alvast voor een grote smile op mijn gezicht. 

Voor de lockdown-die-zo-niet-mag-heten bestelde ik een waycap bij Kudzu. Ik loop er al langer over te twijfelen en besliste om het dan eindelijk ook te doen. Deze thuiswerkperiode is eigenlijk ideaal om het ook effectief veel te gaan uitproberen. Je vult je capsules zelf en ik kocht er meteen twee want als die uit je machine komen zijn die echt wel warm en kan je die niet meteen terug vullen. Ik ben nog wat aan het testen, dus ik kan nog geen uitsluitsel geven. Ik had ook al een ongelukje omdat de capsule niet goed geplaatst was, het is iets om toch een beetje meer in de gaten te houden.
Deze periode is niet zo fijn voor mensen die net van plan waren om iets nieuws te lanceren, zoals de mannen achter Ginderella. Ze hebben een gin bedacht met de kruiden van op het Lam Gods. Op de fles zie je ook het kaderwerk en ze is heel mooi met effectjes. Ik bestelde de fles op hun gloednieuwe webshop en deze werd me bijzonder snel geleverd. Het werd een fijne babbel aangezien we elkaar al een paar keer zagen en ik kreeg de moeilijke boodschap dat ik tot morgen moet wachten om te proeven, want dan zou de smaak ideaal zijn. Dat is dus een ontdekking om het weekend in te zetten.
De laatste ontdekking is er eentje van vandaag. Vorig weekend ging er nog een grapje rond over de weekendplannen met een plattegrond van het huis en haalde ik eens mijn schouders op. Maar gisteren ofzo bedacht ik dat het misschien fijn zou zijn om de schommelstoel van zolder te halen. En toen bedacht ik dat ik misschien gewoon op zolder in die schommelstoel zou gaan kunnen werken. Eens ter afwisseling. De internetverbinding blijkt er niet ideaal voor online vergaderen, maar om gewoon rustig te werken en te mailen gaat het misschien wat trager maar toch snel genoeg.  Het is wat onnozel maar ik denk dat ik niet de enige ben die eens anders naar zijn leefruimte gaat kijken en al eens een tafel verzet of bedenkt dat er nog iets anders zou kunnen komen tegen die muur. Voorlopig zijn er hier wel geen plannen om zware aanpassingen te doen, geen schilderwerken of verhuizen van meubels. Maar wie weet...


You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik lees en glimlach :). Ahja, ik zette de hele leefruimte op zijn kop (zetel, tafeltjes, tapijt, ...) omdat het rommelt vanbinnen. En dan helpt het om de inboedel te herschikken. En nu zijn de planten in huis klaar voor wat meer licht en zon, dat ook ;). Geniet van uwen schommelstoel, het lijkt me zalig om er te zitten (werken) x

    BeantwoordenVerwijderen