Stephen

Ik vertelde over de workshop die ik zou volgen bij Kaleidoscope in Sint-Gillis , Brussel. Ik kan je nu al vertellen dat de sjaal niet op ti...

Ik vertelde over de workshop die ik zou volgen bij Kaleidoscope in Sint-Gillis, Brussel. Ik kan je nu al vertellen dat de sjaal niet op tijd is afgewerkt. Maar binnenkort toon ik je wel het resultaat. 
 Ik was nog nooit in de winkel geraakt en ik moet zeggen, het is een pareltje, met een heel mooie selectie aan wol en heel vriendelijke mensen. Ik volg hen al een tijdje via instagram en die projectbags stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje. Rarara, wat er mee naar huis kwam?
Maar goed, Stephen West. Hij heeft een nieuw boek uit en Kaleidoscope was de eerste halte in zijn toernee. Ik ken hem van op festivals en van sociale media, maar kon me moeilijk voorstellen hoe hij als lesgever zou zijn. We kregen een nieuwe workshop, shapify, over sjaal design. Eigenlijk werd het vooral een inspirerende sessie om zelf aan de slag te gaan. Uit een kartonnetje knipten we willekeurig een aantal vormen op zijn instructies en dan moesten we deze vorm breien. We kregen een aantal tips en een uitleg over meerderingen, minderingen en verkorte rijen maar het was vooral zelf proberen en spelen. 
Ondertussen toonde hij ook de sjaals uit zijn nieuwe boek, vertelde hij hoe hij te werk gaat en hoe hij kleuren kiest. Hij hielp ons met tips over hoe we verder konden gaan met het volgende stukje. Heel inspirerend. Ik liet me verleiden tot het aankopen van zijn nieuwe boek en een paar strengen om mee aan de slag te gaan.
 Maar het volgende project wordt al zonder twijfel: starflake, zijn mystery knit along die vrijdag van start gaat. Voor de tiende keer al. Ik heb me er ooit eerder aan gewaagd maar was toen niet bijster tevreden met het resultaat. Dat had te maken met brioche en mijn kleurkeuze. Deze keer kiest hij voor twee kleuren en hoewel hij de indruk gaf ons een tip van de sluier (euh sjaal) op te lichten denk ik dat hij ons vooral op het verkeerde been wil zetten. Ik heb twee tinten roze gekozen en als het toch niet zou zijn wat ik in gedachten heb dan vind ik vast wel een patroon uit zijn boek.

You Might Also Like

0 reacties