Nanöo

Afgelopen weekend ging ik op naaiweekend met een klein en select gezelschap. Ik had het gevoel niet goed voorbereid te zijn, maar slaagde er...

Afgelopen weekend ging ik op naaiweekend met een klein en select gezelschap. Ik had het gevoel niet goed voorbereid te zijn, maar slaagde er toch in om op voorhand een hoop dingen uit te knippen en nog wat extra's mee te hebben. Op het einde van het weekend ging ik naar huis met acht nieuwe kledingstukken, sommige hadden niet veel meer nodig gehad dan de afwerking, andere waren van nul begonnen met het aaneen plakken van het patroon.



Eén van die nieuwe patronen is de nanöo top van het gelijknamige merk. Cristina streeft naar makkelijke patronen met een zekere stijl. Ik had de top en het jurkje al regelmatig zien passeren maar nog niet zo lang geleden gekocht. Ik wil het maken voor mijn nichtjes verjaardag maar besloot de maten eerst op mezelf uit te proberen. En naar de maattabel was het even zoeken, er staat een tabel op haar site, maar het patroon vermeldt andere cijfers. Ik besloot dan maar het grootste met naadwaarde te knippen. De keuze viel op een gestreepte stof waarvan ik vermoed dat er wat wol in zit, maar ik ben het niet zeker en ik weet niet waar ik die kocht of welk merk het is. Maar niettemin, een deftige stof waar ik nog dingen mee kan doen.
Ik knipte de voorkant iets lager, want het patroon gebruikt eigenlijk voor voor- en achterkant het zelfde patroondeel. De t-shirt zit redelijk snel in een. Ik besloot om de boothals toch af te werken met een streepje uit de stof zodat het minder open valt. De t-shirt zit best losjes maar niet dat het me stoort.

Het tweede exemplaar dat ik knipte is een wollen stofje van bij Mondaysmilk en hier knipte ik geen naadwaarde. Aangezien de stof minder rekt valt het ook wat stijver en sluit het zeker meer aan. De stof voelt nu nog wat ruw, maar ik vermoed dat die zachter zal worden. Ik had die eigenlijk gekocht met het idee van een kleedje maar daarvoor is ze toch iets te doorzichtig en dus is er ook nog voldoende voor een ander t-shirt of top. 

You Might Also Like

0 reacties