Anna

Ik stel mijn theaterabonnement ergens voor de zomer samen en ik heb niet de gewoonte om voor de voorstelling nog eens te checken wat ik nu g...

Ik stel mijn theaterabonnement ergens voor de zomer samen en ik heb niet de gewoonte om voor de voorstelling nog eens te checken wat ik nu ga zien. Soms komt er wel een programmablaadje via mail binnen of duikt er een recensie op, maar het is soms echt een ontdekking op de avond zelf.

The way she dies had ik via facebook zien opduiken bij Tg Stan en ik wist dat het een samenwerking met Portugese acteurs was en dat er ook Portugees zou gesproken worden. Twee koppels wist ik zo ook nog ergens vlak voor de voorstelling. 

En dan werd ik meegenomen in een verhaal van twee koppels en Anna Karenina, een boek dat ik ooit probeerde te lezen maar uiteindelijk na een poging toch weer in de bibliotheek belandde.

De koppels wisselen regelmatig af, net zoals de talen. Er is het verdriet en de woede bij het overspel, er is de passie en aantrekkingskracht van het verliefde koppel, de twijfel van de keuze tussen twee potentiële partners,... 

Er wordt gespeeld met verschillende talen maar telkens is er de schoonheid van de liefde, zelfs als het moeilijk gaat en er van liefde misschien geen sprake meer is. De tekst van het boek wordt er regelmatig bij gehaald en zo tegen het einde van de voorstelling vroeg ik me af of ik het boek toch niet nog eens een kans moet geven.


Infideles  trailer subtitled from Tg STAN on Vimeo.

You Might Also Like

0 reacties