Riva in jeans

Ik maakte de Riva uit fibremood eerder . Ik koos toen voor een blauwe stof met bamboe in. Een plezier om te dragen, maar ook wel een beetje ...

Ik maakte de Riva uit fibremood eerder. Ik koos toen voor een blauwe stof met bamboe in. Een plezier om te dragen, maar ook wel een beetje uitkijken voor het maken van vlekken. Na het wassen bleken er ook wat draagsporen te zijn. Niet dat het dramatisch is, maar ik wou sowieso al een tweede exemplaar. Te meer omdat ik in de voorbereiding van het naaiweekend dacht nog snel een bertha te knippen uit jeans en dat de pijpen van de riva waren.

Ik had de pijpen wat smaller geknipt, omdat ik dacht dat het de bertha was maar gelukkig bleek die wel te passen. Alleen twijfelde ik over het bovenstuk, zou dat wel gaan in een stuggere stof. Ik twijfelde om een ander bovenstuk te gebruiken maar uiteindelijk waagde ik het er op en knipte ik het bovenlijf. Ik zorgde opnieuw voor een paar extra cm, zoals ik altijd doe.

En oh boy, hoe fijn is dit zeg... Het zit als gegoten, door de stijve stof blijft het ook wat spontaan gesloten. Alleen is het snikheet voor de tijd van het jaar en zal het dus vermoedelijk tot het najaar in de kleerkast moeten blijven liggen.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Hey Patricia, jij kan er de spanning wel inhouden zeg, zo benieuwd naar een 'vantoptotteenfoto' :-)
    Smallere pijpen lijken me inderdaad ook wel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oei, dan ga ik je moeten teleurstellen. Ik heb geen vaste fotograaf rond lopen. De pijpen zijn maar een klein beetje smaller, eerder de naadwaarde die ik weggeknipt heb

      Verwijderen