Phoebe en Prue

Tijdens de maand mei lette ik wat meer op mijn zelfgemaakte kledij. Ik probeerde alleen die te dragen en probeerde ook de ontbrekende stukk...

Tijdens de maand mei lette ik wat meer op mijn zelfgemaakte kledij. Ik probeerde alleen die te dragen en probeerde ook de ontbrekende stukken te identificeren. Zo viel het me op dat ik vooral gekochte pyjama's had. Vroeger had ik verschillende zelfgemaakte pyjamabroeken. Het zal vast geen toeval zijn dat dit het eerste kledingstuk was dat we in de naailes maakten. Ik had er zelf nog verschillende bij gemaakt, in katoen en in flanel. Maar met de jaren verdwenen die wegens niet comfortabel, versleten, noem maar op. 
Het was geen bewuste keuze maar mijn oog viel op La Maison Victor van maart-april 2019. En het restje van het jasje lag nog in de buurt. Ik vond in de kast ook nog een stofje van Petit Pan. Vooraleer ik in dat stofje ging knippen stikte ik de prue short uit het restje jeans chambray. Ik ging voor een simpele versie zonder kant aan de benen en ter compensatie verlengde ik de benen een beetje. Ik mat mezelf niet op maar nam de maat die ik dacht te moeten nemen. Je raadt het vast al een beetje, maar ik was dus wel wat teleurgesteld dat het maar net paste. In mijn hoofd leek het een wijd shortje. Bij het nader bestuderen van de foto viel dat ook wel tegen en is het enkel in mijn hoofd een wijd shortje. 

Het bestaat uit twee patroondelen en je hebt dus geen naad aan de zijkanten, wat eigenlijk best comfortabel is als je zoals ik op je zij slaapt. Het shortje past maar ik besliste voor een volgende exemplaar toch een maat groter te gaan. Ik had iets meer dan een meter van het petit pan stofje en omdat je voor het shortje maar twee patroondelen hebt kon ik dat niet uit de breedte knippen. De phoebe top knip je twee keer aan de stofvouw en het was duidelijk dat dit niet zou lukken. Ik vond een donkerblauw kanten lint en had de bedoeling om het in het rugpand te verwerken. Op die manier kon ik dat deel in de andere richting knippen en lukte het toch om alle stof te verwerken.
Blijkbaar heb ik het moeilijk met voor- en achterpand, dus bleek dat ik het voorpand niet aan de stofvouw had gelegd. Ook geknipt zonder meten, maar het valt nogal ruim, dus ik kon wel het risico nemen. Ik besloot dan maar het kantje in het midden van het voorpand te verwerken, het zorgde voor wat stress omdat je mooi recht moet kunnen stikken. Maar het was eigenlijk een fluitje van een cent. 

Voor de afwerking besloot ik de instructies links te laten liggen en ik haalde donkerblauwe biais boven. Ik stikte er voor de lintjes maar ook overal rond voor de afwerking. Ondertussen denk ik dat ik het makkelijker kan door er meteen de lintjes in te integreren en misschien moet ik die een centimeter of twee korter maken, maar goed. Ik ben tevreden met het resultaat. Het patroon zelf werkt met een voering, maar voor een zomerpyjama lijkt me dat te veel van het goede.

Het lukte me deze keer niet om het shortje te verlengen en ik had niet genoeg over om hetzelfde kantje aan de pijpjes te verwerken, dus liet ik het maar achterwege. Wel maakte ik een maat groter en het is nog steeds geen wijde short maar zit al iets losser. Ik heb hier en daar nog wel kleinere stukken stof liggen en het shortje of topje lijken me ook ideaal als restjes verwerking. Niet dat ik in de zomer zoveel pyjama's nodig heb, maar om gewoon eens een luie dag in huis rond te hangen lijken ze me ook best ideaal. 



You Might Also Like

0 reacties