Break up music

Oh, deze van Satur9 kon ik niet laten liggen. High fidelity is zonder twijfel één van mijn lievelingsboeken en -films. Rob, het hoofdperson...

Oh, deze van Satur9 kon ik niet laten liggen. High fidelity is zonder twijfel één van mijn lievelingsboeken en -films. Rob, het hoofdpersonage, leeft met en door muziek. Alles wat hij zegt, wat hij doet, wat hij denkt, is doorspekt met muziek. En relatiebreuken zijn een boeiend thema voor muzikanten. Mijn lijstje is nogal spontaan tot stand gekomen, waar denk ik nu aan? Op een ander moment zouden dat andere nummers zijn denk ik.

Ik ontdekte het nummer ook door een boek, een mooi boek maar ik kan niet meer op de titel komen.



Een bijzonder pijnlijke breuk die redelijk samen viel met het uitkomen van Life for rent, een cd die ik grijs heb gedraaid in die periode. En nadien nooit meer. Alsof het opgebruikt is.



En dan is er het moment dat je foert zegt, zelfde breuk of breuk met dezelfde persoon, ik wil er van af zijn, maar bij dit nummer zie ik me nog steeds op de dansvloer staan, armen in de lucht....



Maar er zijn ook de momenten van zelfmedelijden en dan is dit nummer uit de film een echte trooster. Je zo zielig vinden tot je er van moet lachen.



Eigenlijk zou ik zo wat elk nummer van hem kunnen nemen, want ze ademen allen wel die melancholie en dat verdriet, maar deze werkt elke keer wel tijdens zijn optreden. En het is vast geen toeval dat ik hem vanavond in het Koninklijk Circus ga zien.



en als uitsmijter...


You Might Also Like

2 reacties

  1. Maar oh zo zalig om dit hier te lezen :-) Vanavond luister ik eens op mijn gemak naar de liedjes.

    BeantwoordenVerwijderen