Jewels

Deze zomer was het eigenlijk te warm om te breien. En ik had perfect kunnen zeggen dat ik niet breide, maar ik had me ook geëngageerd om ee...

Deze zomer was het eigenlijk te warm om te breien. En ik had perfect kunnen zeggen dat ik niet breide, maar ik had me ook geëngageerd om een patroon te testen voor het derde boek van Making Stories. We moesten de wol gebruiken die de ontwerpers gebruikten en ik had een trui en een muts gekozen. Uiteindelijk werd ik alleen voor de muts geselecteerd. Dit was een beetje een teleurstelling, maar naderhand zeker wel een opluchting. Een warme wintertrui breien tijdens een hittegolf leek me maar niks. 
Ik mocht Rubellite van Simone Bechtold breien. Deze ontwerpster was mij onbekend, het is een Duitse die momenteel in Noorwegen woont. Ze heeft nog niet zoveel patronen, maar publiceerde eerder ook al in Lines van Making Stories.  Meer dan een beschrijving van het patroon hadden we niet meen ik me te herinneren, maar de muts werd ontworpen in Ulysse van De Rerum Natura en dat gaf voor mij de doorslag. Ik koos dragon (rood) en goeland (grijs).
De muts heeft een rand die omgeslagen kan worden voor extra warmte. Dit betekent natuurlijk dat je langer aan de boord moet breien en bij mij gaat dit toch maar traag vooruit. Het kleurbreiwerk was een plezier om te breien. Mijn exemplaar is minder slouchy uitgevallen en dat vind ik wel goed, ik heb er niet bewust om gedaan. En ja, geen pompom voor mij.
Het derde boek Jewels kan nu besteld worden als pre-order. Ik had het misschien eerder moeten laten weten omdat je in de eerste week ook een ander boek bij kon krijgen. Maar het lijkt me nog steeds de moeite omdat er toch veel mooie patronen in staan.

You Might Also Like

0 reacties