Today woman

Ik ging niet enkel aan de slag met projecten die al geknipt klaar lagen, ik kocht ook stof en ik verknipte ook stof.  Deze blauwe boord...

Ik ging niet enkel aan de slag met projecten die al geknipt klaar lagen, ik kocht ook stof en ik verknipte ook stof. 

Deze blauwe boordstof met koperen spikkels komt van bij de Stoffenkamer en gezien de breedte liep ik buiten met twee keer de hoogte van een topje. Ik had aan mijn klassieker givre gedacht, maar omdat ik die al met een ander stofje combineerde besloot ik een patroon dat ik al langer kocht, printte en zelfs samenplakte te gebruiken: today woman van Vanessa Pouzet. Het topje heeft een contrasterende rits op de rug, maar ik besloot voor de simpele versie te gaan. Als testmodel hield ik me voor, maar ik kan me moeilijk inbeelden dat ik de rits ooit er op ga naaien eigenlijk. 
 Het topje daarentegen is een schot in de roos. Het heeft plooitjes aan de hals en valt wijd open. Ik behield de lengte maar verlaagde de hals. Door de stijvere stof, want het is boordstof, valt het ook best wijd open. Ik weet niet of de foto nu echt zo flatterend is, maar ik vind het zalig om te dragen en ik ben dan ook van plan er nog te maken. Ik ben geneigd om toch tricot met een zekere stevigheid te gebruiken, maar misschien is het ook wel mooi in minder stijve tricot.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ohla, ik spotte deze al op IG, fijn die hier ook te zien passeren! Ik vind het ongelooflijk hoe plezant avontuurlijk jij bent met patronen - als ik hier kom, krijg ik vaak het gevoel een trezebees te zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij een trezebees? Vrouw toch, dat gevoel heb ik dan ook bij jou

      Verwijderen