Borduren met Eva

Ik volgde Eva van  Het Atelier van Eva V  al een tijdje op instagram, toen ik zag dat ze een workshop kwam geven in het MIAT. Een hele dag ...

Ik volgde Eva van Het Atelier van Eva V al een tijdje op instagram, toen ik zag dat ze een workshop kwam geven in het MIAT. Een hele dag borduren, terwijl je in de kasten van die ongelooflijk mooie naaimachines ziet staan.  
 Het lijkt best lang om hier een hele dag mee bezig te zijn maar ik kan je nu al verklappen dat de tijd is voorbij gevlogen en niet omdat we zoveel gekletst hebben. Bij momenten was het echt stil en kon je het muziekje van één van de installaties in het museum horen. Meestal werd de stilte ook wel doorbroken omdat iemand zuchtte hoe eentonig dat geluidje toch wel is.
We gingen borduren op kledij en mochten dus kledij mee brengen als ook inspiratie. Ik had een aantal foto's op mijn telefoon staan en absoluut geen idee wat ik nu exact wou gaan doen. Altijd een goed begin. Maar we kregen een blad papier en er was een oefenlapje waar we mee aan de slag mochten. 
 
Het werd een gingko blad, ik vind die mooi van vorm maar ik had er geen idee van hoe je die zou borduren. Ik begon met gewoon de rand. We kregen trouwens uitleg over verschillende steken en mochten alle kleuren gebruiken. En geloof me, Eva heeft veel kleuren. 
Ik bleef wat hangen in het kleurenpalet en vulde mijn tweede blad op, zoals Eva gesuggereerd had. Het werd een geduldig werkje en ik was maar zo zo content. Eva zei dat ze iets anders had bedoeld, meer in waaiers (of hoe ik het ook moet omschrijven).
En dat werd meteen de manier waarop ik dat derde blad ging invullen, in verschillende lagen, in tinten roze. Nog steeds druk naar mijn smaak, maar het gaat alleszins een stuk sneller om te naaien.

Ik heb nog steeds niet echt een idee op welk kledingstuk ik er mee aan de slag kan of wat ik dan zou kunnen kiezen van motiefje, maar eigenlijk wil ik het wel eens proberen. Ik vind die jeansvestjes die Eva maakt wel mooi. Nu nog eerst een jeansvestje op de kop tikken...

You Might Also Like

0 reacties